25.11.2022

KUR’AN ZİYAFETİ

Müftülüğümüzce Cuma geceleri “Ailece Camide Buluşuyoruz projesi” kapsamında köy, belde veya merkez Camilerimizin birinde vatandaşlarımızla buluşmak, sohbet etmek, sorularına cevap vermek, geçmişlerimizi hayır ve Kur’an ile anmak üzere “ Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programları icra edilmektedir. Bu amaçla 24 KASIM 2022 Perşembe günü akşam namazından sonra; İlçemiz Pazarsuyu Köyü Eski Caminde “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” gerçekleştirildi.

Program; Akşam Namazı eda edildikten sonra; İlçe Müftümüz Cevat ERİŞTİ’nin sohbeti ile başladı. "İlçemiz Müftüsü bizleri bu geceye kavuşturduğu için Rabbimize hamd olsun. Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece; Mahalle ya da köy Camimizin birinde “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” düzenliyoruz. Bu akşam da bu Camimizde; Kur’an Ziyafeti programı yapmak amacı ile buradayız. Camilerimiz, Kur’an Kurslarımız başta olmak üzere tüm hayırlı işlere katılan, katkı yapan öncülük eden kardeşlerimize, tüm ölmüşlerimize vefa borcumuzu yerine getirmek ve dua etmek için buradayız. Rabbim bizleri nasıl burada birleştirdiyse; Efendimizin sancağı altında aynı şekilde haşru cem eylesin. Cümle geçmişlerimize rahmet eylesin. ” dedi.

Ardından Müftülüğümüz bünyesinde görev yapmakta olan; Din görevlileri; Eski Cami İmam Hatibi Muhammet KÜÇÜK, Sarayburnu Cami Müezzin Kayyımı Orhan OK, Toki Cami Müezzin Kayyımı Rıdvan ORAL, Küçüklü Köyü Yalı Cami İmam Hatibi Hasan BEREKET, Burunucu Köyü Konakyanı Cami İmam Hatibi Muzaffer BEYAZ, Nuri GENÇ Hoca Hafızlık Erkek Yatılı Kur’an Kursu Öğreticisi Ahmet ERGÜNER Kur’an ziyafeti verdiler. Okunan aşr-ı şeriflerin meallerini ise; İlçemiz Vaizi İsmail BAYRAM verdi.

Program; İlçe Müftümüz Cevat ERİŞTİ’nin yaptığı dua ve köy halkının ikramı ile sona erdi.

Emeği geçen katılan ve katkı yapan herkese teşekkür ediyoruz.

Bulancak İlçe Müftülüğü