07.02.2024

MİRAÇ GECESİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Miraç Gecesi dualarla idrak edildi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in Allah'ın daveti üzerine Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya (isra), oradan da semaya, yani yüce alemlere yükselmesinin (mi'raç) gerçekleştiği gece olan Miraç Gecesi ilçemiz genelindeki camilerde dualarla idrak edildi.

İlçemiz Merkez Ballıca Camide düzenlenen Miraç Gecesi Özel Programında Din görevlilerince Kur’an- Kerim’den Aşr-ı Şerifler tilavet edilip, salavatlar, mevlitten bahirler, ilahiler ve kasideler okundu.

İlçe Müftümüz Cevat ERİŞTİ Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat 2023’de meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarak başladığı sohbetine idrak ettiğimiz Miraç Gecesinin önemi, mahiyeti ve bu gün Siyonist zalimler tarafından işgal altında olan, Miraç’ın gerçekleştiği mukaddes belde Kudüs’ü anlatarak devam etti. Ardından yapılan dua ve kılınan yatsı namazı ile düzenlenen program sona erdi.

Katılan, katkı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Bulancak Müftülüğü