05.03.2024

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

İlçemiz Müftülüğüne bağlı Nuri Genç Hoca Hafızlık Yatlı Erkek Kur’an Kursu ve Hira Nur Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunda eğitimlerini tamamlayıp Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olan 90 öğrencimiz için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan merasimin açılış konuşmasını yapan Bulancak İlçe Müftüsü Sayın Cevat ERİŞTİ, hafızlığın sabır ve sebat gerektiren bir süreç olduğunu ifade ederek, "Hayat rehberimiz Kur’an-ı Azimüşşan’ı ezberleyerek kutlu bir payeye erişen hafızlarımıza öncelikli tavsiyem ezberlerini muhafaza etmeleridir. Hafızlarımız, yakın bir gelecekte eğitimlerini tamamlayıp, din görevlisi, mühendis, doktor ya da iş insanı gibi bir meslek sahibi olduklarında da Kur’an’ın hayat dolu ilkelerini, prensiplerini çevrelerindeki insanlara aktararak örnek birer şahsiyet olmaya devam etmelidir." dedi.

- "Kur'an'ın nuru tüm insanlığın yolunu aydınlatsın"

Ardından kürsüye gelen Giresun İl Müftüsü Sayın Selçuk KILIÇBAY, Kur’an’ın Müslümanları doğruluğa ulaştıran ilahi bir nur olduğunu vurguladı.

Kur’an’a ve Hz. Muhammed’e (s.a.v) uyarak İslam nuruyla aydınlanmanın önemine değinen Müftü KILIÇBAY, "Müslümanın sahip olduğu üç nur vardır. Bunlardan ilki kalbimizde yer alan iman nurudur. Bir mümin kalpteki bu nurun artması için Allah’ın ayetlerini okur, sevgili Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanırsa hem ilmini artırmış, hem de imanını kuvvetlendirmiş olur." dedi.

Kılıçbay, "Müminin ikinci nuru ise onun hayatını aydınlatan Kur’an’ın nurudur. Müslümanın elinde bulunan bu nur onun dünyasını da ahiretini de aydınlatır. Üçüncü nur ise hayatının her safhasında ümmetine yol gösteren, rehberlik eden, istikamet çizen, Hz. Muhammed’in (s.a.v) nurudur. Kur’an Kurslarında eğitimlerini tamamlayan hafızlarımız da bu nurlarla nurlandılar. Yüce Rabbim Giresun ve Bulancak’ta önemli izler bırakarak nice hafızlar yetiştiren Nuri GENÇ Hocamızın mekanını cennet eylesin, hizmet noktasında bırakmış olduğu bayrağı daha ileriye götürmeyi bizlere nasip eylesin, hafız öğrencilerimize de başarılar ihsan eylesin." ifadelerini kaydetti.

-“Hafız Olmak Zor Ve Meşakkatli Bir Süreçtir”

Ardından kürsüye gelen İlçe Kaymakamımız Sayın Ünal KOÇ yapmış olduğu konuşmada “Hafız olmak zor, meşakkatli ve sabır gerektiren bir süreçtir. Bu yol zor olduğu kadar güzel ve hayırlı bir yoldur. Hafızlık en az iki yıl süren çok büyük emek verilerek tamamlanan bir süreçtir. Hafızlık sadece Kur’an-ı Kerimi ezberlemek değildir, aynı zamanda manayı anlamak, günlük yaşantımıza yansıtmak ve rehber edinmektir. Bu başarıya ulaşan hafızlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

- "Hafızlarımız ümmetin en hayırlısı oldu"

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih KURT ise yaptığı konuşmada, 2023 yılı içinde yurt genelinde eğitimini başarıyla tamamlayan 13 bin 349 öğrencinin hafızlık icazetnamesi aldığını, 82 bin öğrencinin ise hafızlık eğitimi görmeye devam ettiğini bildirdi.

Hafızlık eğitiminin ilim yolculuğunun önemli bir adımı olduğunu belirten Başkanlık Müşaviri KURT, "Hafız yavrularımız bu ümmetin en şereflisi, en hayırlısı oldu. Cenab-ı Mevla kendi kelamını hafızlarımıza emanet etti. Dolayısıyla bu başlı başına bir şereftir. Bu şerefe erişen yavrularımızı canı gönülden kutlayıp tebrik ederken, ilim yolculuğunu sürdürmelerini de tavsiye ediyorum. Hafızlarımızı yürekten tebrik ediyorum, Kur’an ömürlerinin sonuna kadar onları muhafaza eylesin, onlar da yaşantılarıyla, tebliğleriyle Kur’an-ı muhafaza edip, Kur’an’ın nurunu tüm dünyaya yaysınlar." diye konuştu.

Merasime Bulancak Kaymakamı Sayın Ünal KOÇ, Bulancak Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Emre US, Bulancak Emniyet Müdürü Sayın Mustafa TOZLU, Bulancak Belediye Başkan Vekili Sayın Emrullah GUGUK, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih KURT, Reisül Kurra Vekili, Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Sedat AYDINLI, Mushafları İnceleme Ve Kıraat Kurulu Uzmanı Ali ÖZGELEN, Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Ömer ERDEM Diyanet İşleri Başkanlığı Müftüsü Muhittin ORAL, Ordu İl Müftüsü İsmail ÇİÇEK, Emekli İl Müftüsü Necati AKKUŞ, Trabzon Akçaabat İlçe Müftüsü Yusuf GENÇ, İlçe Müftüleri, Vaizler, Kur’an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen Merasim, Reisül Kurra Vekili, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Sedat AYDINLI tarafından yapılan duanın ardından hafızlara hediye takdimi ile sona erdi.

Hafızlarımız, Hafızlarımızın değerli aileleri ve Hafızlarımızı yetiştiren hocalarımız başta olmak üzere katılan katkı yapan herkese teşekkür ederiz.

Bulancak Müftülüğü