30.04.2024

HACCA GİDECEK HACI ADAYLARI İÇİN HAC EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Hacca gidecek hacı adayları için Hac Eğitim Semineri düzenledi.

2024 yılında Hacca gidecek hacı adaylarına yönelik Müftülüğümüz toplantı salonunda seminer düzenledi.

Düzenlenen seminere İlçe Müftümüz Cevat Erişti, Yağlıdere İlçe Müftüsü ve Kafile Başkanı Abdullah Bal, Piraziz İlçe Müftüsü Mehmet Ayın, Müftülüğümüz Şube Müdürü Fatih Özdemir, Uzman Vaiz Gülay Ayar, Grup Görevlisi Ali Şanlı ve 2024 yılında kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarımız katıldı.

İlçe Müftümüz Cevat Erişti “ Hac ibadeti takvanın ve teslimiyetin en güzel göstergesidir. Dünyanın dört bir yanından gelen dilleri, ırkları, renkleri farklı olan Müslüman kardeşlerimizle eşit olduğumuz ve takva dışında kimsenin kimseden üstün olmadığını gösteren bir ibadettir. Hac aynı zamanda meşakkatli bir ibadet olup sabırlı olmayı gerektirir” ifadelerini kullandı.

Seminerde “Genel Anlamı ile Hac İbadeti, Haccın ve Umrenin Yapılışı”, “Koordinasyon, İskan, Sağlık, Havalimanı, Servis, Ayniyat ve Kargo Ekiplerinin Görevleri”, “Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri” ile “Kadınlara Özgü Durumlar” konularında sunumlar yapıldı.

Başta 2024 yılında kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarımız olmak üzere katılan herkese teşekkür ederiz.