26.11.2018

Prof. Dr. Köse İlçemizde Konferans Verdi.

Müftülüğümüzce Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında İlçemiz Kılıç Center’da 24 KASIM Cumartesi günü saat 14:00-16:00 saatleri  arasında Konferans düzenlendi.

Konferansa Konuşmacı olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE, İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU, Piraziz İlçe Müftüsü Yavuz YILDIZ, İlçemiz Nüfus Müdürü Erol KÜÇÜKYILDIZ, İlçe Vaizimiz Adnan CÖMERT, Müftülüğümüz Murakıbı Mitat SARIYILDIZ, Müftülüğümüz Şefi Mehmet KENGİL ve Daire Personelleri, Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamız, Sarayburnu Camii Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya SİPAHİ, T.D.V Bulancak İlçe Temsilcisi Celalettin ŞAHİN, Kılıç Center işyeri sahibi Necmi KILIÇ, İlçemizin Merkez Ve Mahallelerinde görev yapmakta olan Din Görevlileri, Merkez Erkek ve Hıra Nur Kız Kur’an Kursları yönetici ve öğreticileri ile Kız Kur’an Kursları öğreticileri ve vatandaşlarımız katıldılar.

Konferans İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından İlçemiz Kesmetaş Camii İmam-Hatibi Kemal ARTUL ’un  Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İlçe Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU’nun yaptığı kısa açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında “ Efendimizin veladet yıldönümünün haftasında düzenlemiş olduğumuz konferans vesilesi ile buraya toplandık.  Yüce Peygamberimizi çok iyi tanımalıyız. Onun yaşadığı hayatı hayatımıza derç etmemiz gerekmektedir. Peygamberimiz ile ilgili yüzlerce kitaplar yazılmıştır o kitaplardan anlayamazsak daha da anlayamayız. Yüce Allah Kur’an’da Efendimiz ile ilgili “ Biz seni bir uyarıcı, bir davetçi, bir kandil olarak gönderdik.” buyurmuştur. Aramıza konuşmacı olarak katılan Hocamız bizlere kandil mesabesinde aydınlık saçacaktır.. Hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” dedi.

Ardından Konferansa Konuşmacı olarak katılan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Saffet KÖSE “ Hazreti Peygamber ve Gençlik”  temalı  konferans verdi.

Konuşmasında özetle “  Efendimize salat getiriyor ve selamlıyoruz. İnşallah bundan dolayı kurtuluşa ereriz. Efendimizi imanımızın bir gereği olarak canımızdan daha çok seviyoruz. Ona layık olmaya çalışıyoruz. Yeryüzü Efendimiz bağrında yatıyor diye öğünmektedir. Gökte kendini yermektedir. Bizleri buraya getiren onun sevgisidir. İnşallah ahirette onun kevseri havzındaki sudan bizlere ikram eder. Onu anmak çok güzel ancak asıl olan onun yolundan gitmektir. Genç dediğimizde dinamik, kanı kaynayan, maceracı, arzuları üst düzeyde dediğini yapabilecek hayatın bağrındaki insandır. Efendimiz gençlere çok büyük önem vermiştir.  Efendimiz güvenilirdir. iki tarafı da dinlemeden karar verilmesini istememiştir. Peygamberimizin duası o işi yapana değil o işi yapan herkesedir. Efendimiz Usame (r.a)’ ı 18 yaşında ordu komutanı yapmıştır. Babası köle, annesi cariyedir. Onun komutan olmasını diğerleri yakıştıramamışlarken Efendimiz onu layık görmüştür. Göreve atamada liyakat önemlidir. Musa’b bin Umeyr zengin bir ailenin çocuğu olmasına rağmen ilk inananlardandır. Ailesinin onun Müslüman olmasına karşı çıkmasına rağmen o Efendimizin yanında kalarak çile çekmeyi göze almıştır. İlk öğretmenlik görevini Efendimiz ona vermiştir. Şehit olduğunda üzerine sarılacak bez bulunamıyor. O zenginlikten şatafattan, nerden nereye… İşte genç budur. Gençlerimizin de büyüklerine saygılı olması gerekir. Efendimiz “Küçüğünü sevmeyen , büyüğüne saygı duymayan bizden değildir .“ buyuruyor. Çocuklarımızı çocukluğundan itibaren iyi yetiştirmezsek ve ilgilenmezsek onları kaybederiz. Büyüdüğünde sıkıntı yaratabilir. Dinin sahibi var. Bize düşen dertlenmek. Genç delikanlı adam gibi adamdır. Allah hepinizden razı olsun. Efendimizin havzı kevserinde buluştursun. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum ”dedi.

Konferans İlçe Müftümüz TARANOĞLU’nun günün anısına Prof.Dr. Saffet KÖSE’ye plaket vermesi ve  müsafahalaşma yapılmasının ardından  günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bulancak İlçe Müftülüğü