20.12.2018

“Kadına Yönelik  Şiddetin Önlenmesi”  Konulu Seminer Verildi

Giresun İl Müftülüğümüzce planlanan ve İlimizin İlçelerinde gerçekleştirilen “ Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin katkısının sağlanması “ konulu seminer İlçemizde   19  ARALIK 2018 tarihinde saat 13:30’da İlçemiz Müftülüğü yeni hizmet binası toplantı salonunda  Müftülüğümüz bünyesinde görev yapmakta olan Din görevlileri ve Kur’an Kursları öğreticilerine verildi.

Semineri  Giresun İl  Müftülüğü Vaizi Uzman Vaiz Mustafa ÇAKIR verdi.

Seminerde tüm katılımcıları “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin katkısının sağlanması, konusuna vurgu yaptı ve  bu eğitime neden gerek duyuldu. Niçin Din Görevlileri, projenin amacı nedir?  633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluş kanununda  ailenin korunması  ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde  Başkanlığımızın sorumluluk alanı ve icraatları, Ailenin korunmasına dair İslami temeller, şiddeti doğuran zihin kalıpları vs.” hususlarında  bilgilendirdi.

Seminere İlçe Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU, Müftülüğümüz Şefi Mehmet KENGİL,  Müftülüğümüz V.H.K.İ Memuru Alaattin KILINÇ,  Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu Yöneticisi Nahit ÖZTÜRK,  Kur’an Kursu öğreticileri, İlçemizin Merkez Mahalle ve köylerinde görev yapmakta olan din görevlileri  katıldılar.

Bulancak İlçe Müftülüğü