15.01.2019

2019 Yılının İlk Personel Toplantısı Gerçekleştirildi.

Müftülüğümüz yeni hizmet binası toplantı salonunda 15 OCAK 2019 Salı günü saat 10:00’da İlçe  Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU’nun Başkanlığında Müftülüğümüz V.H.K.İ memuru Abdullah KARATAŞ, İlçemizin Merkez Mahalle ve Köylerinde görev yapmakta olan din görevlileri, Merkez Erkek Kur’an Kursu  öğreticilerinin katılımları ile 2019 Yılı’nın  (Ocak Ayı) Din Görevlileri ve Kur’an Kursları  öğreticileri toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı İlçemiz  Yaslı bahçe Köyü Camii  İmam Hatibi  Mahmut Fatih YILMAZ’IN  Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından İlçemiz Müftüsü TARANOĞLU’nun   açıklayıcı konuşması ile başladı.

Gündem Maddelerinde;

1. 18 Ocak 2019 Cuma günü yurt genelinde (yurt dışında yapımı devam eden camiler için)  yardım toplanması.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığının 07.01.2019 tarih ve 57580520-774.09/E.4414 sayılı “Hac ve Umre Hatıraları” konulu yazısı.
  3. Bulancak Kaymakamlığının 11.01.2019 tarih ve 54266503.156/E.95 sayılı “2019/1 Sayılı Mahalli İdareler genel Seçimleri Genelgesi” konulu yazısı.
  4. Tüm personelin aile bildirimlerini yenilemeleri.
  5. Diyanet Süreli Yayınlar Abone Sayıları :

Diyanet Aylık :139

Diyanet Aile : 43

Diyanet Çocuk : 65

Diyanet İlmi Dergi: 52

6.  Yayın bedellerinin ödemesi Ocak Ayı İçinde Mutlaka yapılmalı.

7.  Mevzuat.

a-  Cami Görevlilerinin Görev ve Sorumlulukları ( D.İ.B'lığı 107. madde )

b- Cami Görevlilerinin İzinleri konuları ve 2019 yılında Camilerde din görevlilerinin uygulaması gerekli olan  konular( Her Camide “Hadislerle İslam” dersi yapılması, Cami derslerinin devamının sağlanması, Hasta ziyaretleri, Taziye ziyaretleri, Huzur dersleri programının her ay yapılması, Cami Kütüphaneleri, Birbirine yakın cami görevlilerinin ayda bir kez toplanması, 15 günde bir Çarşamba akşamları tefsir dersi yapılması,  üzerinde karşılıklı fikir alışverişi ve değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı İlçemiz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yunis Aydın Ve Meslek Dersleri Öğretmeni İbrahim HIDIR’ın İmam Hatip Lisesi son sınıfta okuyan öğrencilerin Camilerde tatbikat yapmaları konusunda bilgilendirme yapmaları ve değerlendirme yapılması ile sona erdi.

Bulancak İlçe Müftülüğü