20.03.2019

Mart Ayı Din Görevlileri Ve Kur’an Kursları Öğreticileri Toplantıları Gerçekleştirildi

Müftülüğümüz yeni hizmet binası toplantı salonunda 19 MART 2019 Salı günü saat 10:00’da İlçemizin Merkez Mahalle ve Köylerinde görev yapmakta olan din görevlileri  ve aynı gün saat 14:00’da Kur’an Kursları yönetici ve öğreticileri, İlçemiz Vaizi Atnan CÖMERT’in Başkanlığında Müftülüğümüz Şefi Mehmet KENGİL, V.H.K.İ memurları  Abdullah KARATAŞ ve Aytekin ŞAHİN’in katılımı ile 2019 Yılı  (Mart Ayı) Din Görevlileri ve Kur’an Kursları  öğreticileri toplantıları gerçekleştirildi.

Din görevlileri ile sabah saat 10:00’da gerçekleştirilen Toplantı İlçemiz  Erdoğan Köyü Merkez Camii İmam Hatibi Yılmaz KAYA’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçemiz Vaizi Atnan CÖMERT Ayın ayet ve Hadisini açıkladıktan sonra Yaklaşan seçimler nedeniyle “Seçim yasaklarına Uyulması” hususunda  Başkanlığımızın ilgili siyaset ile ilgilenme Madde 25 – “Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluşunun her derecesinde görev alan personel, Memurin Kanununun hizmetliler için yasak ettiği siyasi faaliyetten başka, dini görevi içinde veya bu görevin dışında, her ne suretle olursa olsun, siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övemez ve yeremez.

Bu gibi hareketleri tahkikatla sabit olanların, ilgili ve yetkili mercilerce işine son verilir.” Üzerinde durarak gerekli hassasiyetin gösterilmesine vurgu yaptı. Ardından Müftülüğümüz Şefi Mehmet KENGİL toplantının gündem maddelerinde;

1- Giresun Valiliğinin 01.02.2019 68107603-220/454 sayılı “2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları” konulu yazısı.

İlçemiz Müftülüğüne Son Müracaat Tarihi : 19 MART 2019

Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma            :        19 MART 2019

Hafızlık                                                    :        19 MART 2019

SİSTEM ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILACAK YARIŞMALAR

DİBBYS                 DHYS   CAMİ HİZMETLERİ  YARIŞMA  YARIŞMA BAŞVURU  BAŞVURU YAPILACAK YARIŞMA TÜRÜ   İŞLEMLER BAŞVUR

Ezan Güzel Okuma                               :        04 – 31 Mart 2019

Etkili Hutbe Sunumu                             :        04 – 31 Mart 2019

Hutbe Yazma                                         :        14 Haziran 2019 Son

Şiir Yazma                                              :        14 Haziran 2019 Son

Proje Yazma                                          :        14 Haziran 2019 Son

Bilgi Yarışması                                       :        4 Mart -14 Haziran 2019

NOT : BAŞVURULAR

Hafızlık – K.Kerim             : İki yarışmadan birine

Ezan – Etkili Hutbe Sunumu      : İki yarışmadan birine

2- 12.03.2019 Tarih ve 924 sayılı Giresun Valiliğinin “KKKA Eğitim Çalışmaları” konulu yazısı.

3- Giresun Valiliğinin 12.03.2019 tarih ve 898 sayılı “Camilerde Kur’an Öğretimi Hafta Sonu Kur’an Kursları Programı Uygulama Esasları”  konulu yazısı.

4- Dergi ücretlerinin ödenmesi.

5- 05.03.2019 tarih ve 87479400-215-808 sayılı “Baz İstasyonları” konulu yazısı.

6- Yaklaşan seçimler nedeniyle “Seçim yasaklarına Uyulması”

Siyasetle ilgilenme:

Madde 25 – Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluşunun her derecesinde görev alan personel, Memurin Kanununun hizmetliler için yasak ettiği siyasi faaliyetten başka, dini görevi içinde veya bu görevin dışında, her ne suretle olursa olsun, siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övemez ve yeremez.

7- Cami ve Gençlik Buluşması,

8- Her görevliye İmam-hatibe 10 Gencin zimmetlenmesi.

9Sandalye ücretlerinin ödenmesi.

10- Refakat işlemleri. Konuları  üzerinde durdu. karşılıklı fikir alış verişi ve değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı İlçemiz Toplum  sağlığı hemşireleri Selda BAYRAMOĞLU, Berrin ŞAHİN, Rahşan ÇELİK ve Seher UĞURLU’nun  Din görevlilerini   (KKKA) Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı (Nairovirüslerin neden olduğu ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyreden kene kaynaklı bir enfeksiyondur. Son yıllarda tedavide görülen gelişmelere rağmen, bu enfeksiyonlarda ölüm oranları hala yüksektir.) Kolon kanseri konularında bilgilendirme yapmaları ve  Elli yaş üzeri bayanlara göre erkeklerde kolon kanserine sık rastlanmasından  dolayı elli yaş üzerindeki din görevlilerine ve yakınlarına basit test usulü ile erken tanı yapmak amacı ile test cihazı vermeleri ile sona erdi.

Öğleden sonra saat 14:00’da  Merkez Erkek ve Kız  Kur’an Kursları yönetici ve öğreticileri ile aynı gündem maddeleri ile toplantı gerçekleştirdi.

Bulancak İlçe Müftülüğü