22.03.2019

“Bağımlılık Yapan Maddelerin Arzı İle Mücadele” Konulu Seminer Verildi

Giresun İl  Emniyet Müdürlüğü personeli polis memuru Ziya KOÇYİĞİT  İlçemiz İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda  21 MART 2019 Perşembe günü saat 13:30’da  Müftülüğümüz bünyesinde görev yapmakta olan Din görevlileri, Kur’an kursları öğreticilerine ve Belediyemiz çalışanlarına  “Bağımlılık Yapan Maddelerin Arzı İle Mücadele” konulu seminer verdi.

İlimiz Emniyet Müdürlüğü personeli polis memuru Ziya KOÇYİĞİT  Seminerde tüm katılımcıları  “ Sorumluluk, ergenlik, Bağımlıktan koruma, TCK .188 Maddesi, Suçun nitelikli halleri, Suçun  soruşturma ve kovuşturmaları,  TCK 190. Madde, Uyuşturucu maddeye  başlama nedenleri, Madde kullanımının  belirtileri, Narkotik maddeler, Narkotik madde çeşitleri ( Esrar, Skunk, Bonzai, Eroin, Kokain, Ecstasy, Captağon), Uyarıcı uyuşturucular, Lsc (Lisejik asit), Sentetik Eczalar, Yeşil reçete ile verilen ve yasal olan ilaçlar, Narkotik suçlarla mücadelenin önemi, sokak satıcılarını nasıl tanırız, Uyuşturucu satıcıları ve kullanılan yerler nerelerdir.?, Şüpheli mekanlar,  Uyuşturucu madde ile mücadelede  cep telefonu ile ihbar sisteminin oluşturulması” hususlarında slayt gösterimi ile tüm katılımcıları bilgilendirdi.

Seminer  karşılıklı soru- cevap  değerlendirmeler yapılması ve   fikir alışverişi   ile tamamlandı.

Bulancak İlçe Müftülüğü