02.05.2019

Müftülüğümüz Hizmet Binası Açıldı

36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için Ordu’da bulunan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ, İlçemizde yapımı tamamlanan Müftülük Hizmet Binası’nın açılışını 01 MAYIS 2019 Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Açılış programı şöyle gerçekleşti; Sunuculuğunu İlçemiz Kubbeli Camii İmam- Hatibi Kemal BEYAZ Hocamızın yaptığı program İlçemiz Otogar Mescidi İmam Hatibi Kemal ARTUL  Hocamızın Kur’an-ı Kerin tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti.

Program açılışı ile ilgili  konuşma yapan İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU “ Müftülüğümüz binasının yapımında katkıları olan Diyanet Vakfı başta olmak üzere, Nuri GENÇ Hocamıza, maddi ve manevi  destek olan tüm iş adamlarına, hayırsever vatandaşlarımıza, din görevlilerimize: Teşekkür ederim Allah razı olsun.” Dedi.

Ardından İlimiz Müftüsü Muhittin ORAL, Millet Vekillerimiz Sabri ÖZTÜRK, Kadir AYDIN ve Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI, yaptıkları konuşmalarda, “ Dini Hizmetler için her zaman gönülden katkı yapan, kurum kuruluş, belediyeler, dernekler, cemiyetler vatandaşların katkılarının çok değerli olduğunu, bu sayede ülkemizdeki din hizmetlerinin aksamadan yürüdüğünü ifade ederek, bu din işlerine yardım yapan herkese teşekkür ettiler.”

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ Hocamız konuşmasında şunları söyledi. “ Bu gün bu Müftülük binasının açılışı için burada olmaktan mutluyum. Ordulu ve Giresunlu hemşerilerim olarak bu güzel hizmet binasının açılışını birlikte yapacağız.  Müftülük hizmet binalarının nitelikli çalışmaların gerçekleştirilmesi için önemli olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi, "Peygamber Efendimiz din işlerini, diyanet işlerini, din hizmetlerini Mescid-i Nebevi ’den yönetti. Biz bugün müftülüklerden yönetiyoruz. Biz ilim adamları olarak, hocalar olarak Peygamber Efendimizin nasıl ki varisiyiz, müftülüklerimiz de Mescid-i Nebevinin varisi. Onun için burada nice hayırlı hizmetler yapılacak.

Dini Mübin-i İslam’ın hem hizmeti hem eğitimi noktasında hademe-i hayrat dediğimiz yani hayır yolunda hizmet eden kardeşlerimizin daha nitelikli çalışması, daha güzel işler yapması için çok önemli bir binadır müftülük hizmet binası.

Değerli kardeşlerim insan, mekân, imkan diye sıralanan üç kavram vardır. İnsan önce geliyor onun için mekân ve imkan gerekiyor. İşte mekân, işte imkan hepsi insan için, hepsi çocuklarımız için, hepsi gençlerimiz için. Camilerimize daha iyi daha nitelikli hizmetler götürebilmek için müftülüklerimizin bu açıdan çok büyük önemi var. Yurt dışından bizi ziyaret için gelen heyetlere Diyanet İşleri Başkanlığını anlattığımda hayranlıkla dinliyorlar. Diyorum ki, ‘Bizim ülkemizde önceden bin müftülüğümüz vardı, şimdi iki ilçemiz daha kuruldu bin iki müftülüğümüz var’ diyorum şaşırıyorlar ve bu kadar müftünün olduğu bir ülke ilelebet payidar olur inşallah diye dua ediyorlar.

Ülkemizin, vatanımızın tarih boyunca hem medeniyetimizin gelişmesinde ilim, irfan, bilgi ve hikmet üretiminde müftülerimizin ilim adamlarımızın ne büyük katkıları olmuş. Sadece bu konuda değil, ‘Sarıklı mücahitler’ diye bir kitap var tavsiye ederim okuyunuz. Sarıklı mücahitler her zaman en zor zamanlarımızda, Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Malazgirt’te, Sarıkamış’ta her yerde vatanın kurtuluşunda da milletimizin hep önünde olmuşlardır. Her ilimizin, her beldemizin müftüsü milletimizin önünde olmuş ve kurtuluşumuz için gayret etmişlerdir.

Ülkemizdeki Din hizmetlerinin geldiği nokta göz önüne alındığında müftülerimizin görevlerini ne kadar iyi yaptıklarını görebiliyoruz. Bu gün burada açılışını yaptığımız müftülük hizmet binasının yapımına katkı yapan herkesten Allah razı olsun diyorum. Bulancak ve Ülkemize hayırlı olsun. dedi.”

Bu konuşmadan sonra Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI tarafından Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ’a, Kur’an-ı Kerim ve Hat hediye edildi. Binanın açılış öncesi Kanaat önderimiz Nuri GENÇ Hocamızın yaptığı dua sonrasında Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr Ali ERBAŞ, Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI, milletvekillerimiz Kadir AYDIN ve Sabri ÖZTÜRK, Belediye Başkanımız Recep YAKAR, İlimiz Müftüsü Muhittin ORAL, İlçemiz Kaymakamı Hamdi ÜNCÜ, Diyanet İşleri Cami İşleri Başkanı Dr. Neşet BODUR İlçe Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU, Nuri GENÇ  Hocamız hep birlikte kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdiler.

Program Hizmet binasının gezilmesi ve tüm katılımcılara ikramda bulunulması ile tamamlandı.

Açılışa Giresun Valisi Harun SARIFAKIOĞULLARI, Giresun Milletvekilleri Kadir AYDIN, Sabri ÖZTÜRK, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, İlçemiz Kaymakamı Hamdi ÜNCÜ, İl Müftümüz Muhittin ORAL, İlçemiz Belediye Başkanı Recep YAKAR,  İl ve İlçe müftüleri, Sivil toplum kuruluşları, Siyasi partilerin temsilcileri, Köy muhtarları,  Din görevlileri,  Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamız ve  vatandaşlar katıldı.

Bulancak İlçe Müftülüğü