06.05.2019

Müftülüğümüz  Hizmet Binasında İlk Nikah Töreni Gerçekleştirildi

Açılışı 01 MAYIS 2019 Çarşamba günü Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr. Ali Erbaşın katılımı ile yapılan Müftülüğümüz Hizmet binasında ilk Nikah Töreni 03 MAYIS 2019 Cuma günü yapıldı.

İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU 03 MAYIS 2019 Cuma günü saat 15:00’da Tuğba KILIÇARSLAN İle Yahya Cihat EGEMEN çiftinin resmi nikahını kıydı.

İlçe Müftümüz TARANOĞLU  Nikah  Töreninde  Genç çiftlere ve katılımcılara yaptığı konuşmasında “ Evlilik fedakarlık isteyen bir kurumdur.  Birbirine muhtaç olan, birbirine destek olan, birbirine güvenen Ailenin temel taşları eşlerdir. Büyüklerimiz demişlerdir ki “Değirmen iki taştan evlilik iki baştan olur.” demişlerdir. Bir kadına şu üç şey çok yakışır. Onlar nezaket, zarafet, letafet’tir. Bir erkeğe de üç şey çok yakışır. Onlar: rahmet, şefkat, sadakat ’tır  Aile insan varlığının devamının kaynağıdır. sakın ha üstünlük kavgasına tutuşmayın. Eşsiniz ve farklı görev ve sorumluluklarınız var. evliliğin sırrı paylaşmaktır. Yine unutmayın ki; insan ekmekle doyar, emekle büyür, sevgi ile yaşar. Sevgi varlığın yaratılış sebebidir. Hepimiz Rabbimizin sevgisinin eseriyiz. Rabbimizin bizlerden esirgemediği sevgiyi sizde başkalarından özellikle de eşinizden ve çocuklarınızdan esirgemeyin. Cimrilik kötüdür sevgide cimrilik ise bin kat daha kötüdür. Aklınızın en zirve yerine şunu yazın. Aile binasını ayakta tutan sevgi ve inanç tır. Sevgi fukarası olmayın sevginizi paylaşmaktan korkmayın biter diye. Korkmayın paylaşılan sevgi azalmaz tam aksine sevgi öyle bir şeydir ki paylaşıldıkça artar ve çoğalır. Sevginiz pazarlıksız olsun. Şöyle yaparsan severim, böyle yaparsan sevmem demeyin. Deyin ki seni sen olduğun için seviyorum. Sevginiz kuru kuruya bir laf olarak kalmasın. Sevginiz hayatın içinde olsun. Yani sevginizi ispat edin. Nasıl mı? Sevginin ispatı İlgi’dir. İlgilendikçe tanıyacaksınız. Mükemmellik aramayın eşinizde. Hem sizde mükemmel değilsiniz ki. Mükemmellik sadece ve sadece Allaha ait bir sıfattır. İnsan olduğunuzu dolayısıyla eksikliklerinizin olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Yine Peygamber efendimiz buyuruyorlar ki “içinizde en hayırlınız hanımına en iyi davrananınızdır.”  Sevgi, saygı, sabır, sadakat ve sorumluluk bilinciyle, samimi bir iman ve Salih amellerle aile hayatınızı taçlandırmanızı tavsiye ediyorum. Ömür boyu mutluluklar dilerken sizi yetiştiren aile büyüklerinize hayırlı olsun diyorum. Onları kutluyorum.” dedi.

Bulancak İlçe Müftülüğü