10.06.2019

Haziran Ayı Personel Toplantısı  ve 2019 Yılı Yaz Kur’an Kursu Semineri

Müftülüğümüzce İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU’nun  Başkanlığında,  Müftülüğümüz  Şefi Mehmet KENGİL, Veri Hazırlama memuru Alaattin KILINÇ, Müftülüğümüz bünyesinde İlçemizin merkez ve mahallelerinde görev yapmakta olan din görevlileri, Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu Yöneticisi  Nahit ÖZTÜRK  ve Kur’an kursu öğreticileri, Merkez Yatılı Hıra Nur Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Selda YAVUZ ve Kız Kur’an Kursları  öğreticilerinin katılımları ile 10 HAZİRAN 2019 Pazartesi günü, 2019 Yılı Haziran Ayı Personel toplantısı yapıldı  ve Yaz Kur’an Kursu Semineri verildi.

Toplantı İlçemiz Merkez  Erkek Yatılı Kur’an Kursu  Öğreticisi Ahmet ERGÜNER’in  Kur’an-ı Kerim  tilaveti ile başladı ve İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU’nun  açıklayıcı konuşmaları ile  devam etti. Toplantının Gündem maddelerinde ise:

1.  Giresun Valiliğinin 31.05.2019 tarih ve E. 240551 sayılı “Cami Bilgilerinin Güncellenmesi” konulu yazısı.
  2. Giresun Valiliğinin 02.05.2019 tarih ve E. 162151 sayılı “Yaz Kur’an Kursları Uygulamam Esasları” konulu yazıları.
  3. Diyanet İşleri Başkanlığının 16.04.2019 tarih ve E.131333 sayılı “Sertifika Programları” konulu yazısı.
  4. Bulancak Kaymakamlığının 29.05.2019 tarih ve E.1209 sayılı “İl Spor Merkezleri” konulu yazısı ve muhtelif konularda bilgilendirme ve fikir alışverişinde bulunulduktan  sonra;

İlçemiz Hisarkaya Köyü Camii İmam Hatibi Abdürrahim GÜNEŞ “2019 Yılı Yaz Kur’an Kursu”  Eğitim Seminerini verdi. Seminerde “ Açılış,  Kayıt Tarihleri şu şekildedir.

1. Dönem Kayıt Tarihi:10 Haziran-24 Haziran 2019

1.Dönem                      :17 Haziran-12 Temmuz 2019

2.Dönem Kayıt Tarihi:08 Temmuz-22 Temmuz 2019

2.Dönem                      :15 Temmuz-09 Ağustos 2019

Bu yılki Yaz Kur’an Kursunun Teması “ Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun.” Tespit, Hazırlık, Amaç, Eğitimler ile ilgili ilkeler, Öğrenciler ile ilgili ilkeler, Programın içeriği ile ilkeler, Eğitim için gereken pedagojik ilkeler, Kur’an-ı Kerim Öğretim ve Teknikleri, Yaz Kur’an Kurslarında Sınıf Yönetimi, Uyulması gereken ilkeler, Sınıf düzeni sağlama teknikleri, Disiplin, Çekingen öğrencilere yönelik davranışlar, Bütünsel Model, Rehberlik ve Sosyal Etkinlikler, İstismar çeşitleri, Mahremiyet eğitimi, Çocuğu bilgilendirme, Başarıdaki temel ilkeler (Fikir, söylem, eylem) Verimli bir eğitici ve öğretici vs. hususlar üzerinde Din görevlileri ve Kur’an Kursları öğreticilerini bilgilendirmesi ile personel toplantısı ve Yaz Kur’an Kursu eğitim semineri tamamlandı.

Bulancak Müftülüğü