02.08.2019

İlçe Müftümüz Personel Toplantısı ile Veda Etti

İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU’nun başkanlığında; , Müftülüğümüz murakıbı Talip YAZAR, Müftülüğümüz Şefi Mehmet KENGİL,  Müftülüğümüz memurları Alaattin KILINÇ, İlçemizin merkez ve mahallelerinde görev yapmakta olan din görevlileri, Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu yöneticisi Nahit ÖZTÜRK ve erkek yatılı Kur’an Kursu öğreticileri, Hıra Nur Kız Kur’an Kursu yöneticisi Selda YAVUZ ve Kız Kur’an Kursları öğreticilerinin katılımları ile 01 AĞUSTOS 2019 Perşembe günü saat 14:00’da; Müftülüğümüz hizmet binası toplantı salonunda İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU’nun Rize Fındıklı İlçe Müftülüğüne tayininin çıkması dolayısı ile  personel toplantısı yapıldı.

Toplantı İlçemiz Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğreticisi Yusuf BEKTEŞ’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından Müftülüğümüz Şefi Mehmet KENGİL’in toplantının gündem maddelerini açıklaması ve değerlendirmeler yapılması ile başladı.  Toplantının gündem maddelerinde;

GÜNDEM BAŞLIKLARI   :

1. Giresun Valiliğinin 31.05.2019 tarih ve E. 240551 sayılı “Cami Bilgilerinin Güncellenmesi” konulu yazısı.
  2. Giresun Valiliğinin 17.07.2019 tarih ve E. 373691 sayılı “Yurt Dışı Uzun Süreli Din Görevlisi Sınav Duyurusu” konulu yazıları.
  3. Giresun Valiliğinin 11.07.2019 tarih ve E.355148 sayılı “Uluslararası X. Din Görevlileri Sempozyumu” konulu yazısı.
  4. Giresun Valiliğinin 17.06.2019 tarih ve E.264491 sayılı “Kurum İdari Kurulu ve Yüksek İdari Kurul Toplantıları” konulu yazısı. Konuları üzerinde duruldu. Muhtelif konularda karşılıklı değerlendirme ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Ardından Keşap Müftülüğünden İlçemiz Müftülüğü bünyesine murakıp olarak atanan Talip YAZAR hocamız kendisini tanıttı. İlçemiz vaizi Adnan CÖMERT hocamız yaklaşmakta olan  Kurban konusunda tüm personele açıklayıcı bilgilerde bulundu ve  özellikle  “ Vekaletle Kurban” ve “Kurban Derileri” konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

İlçemiz Müftülüğü görevinden Rize Fındıklı İlçe Müftülüğü görevine atanmış olan; İlçe Müftümüz TARANOĞLU  tüm personelle helalleştiği ve vedalaştığı bir konuşma yaptı. Konuşmasında “ Dört buçuk yıldır yaklaşık beş yıla yakın zamandır sizlerle birlikte görev yapıyoruz. Hazreti Ali Şöyle demiştir. “ Her şey gelip geçici ey gönül; Bak az önce  aldığın nefeste gelip geçti. Allah’ım ömrümün kalan kısmını geçen kısmından hayırlı eyle.” Arkadaşlar bende insanım hatam olmuş olabilir. Varsa kusur yada hatam onları unutun. Ben unuttum. Görevim esnasında bana göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum sizde helal edin. Allah’ın selamı üzerinize olsun. Allaha emanet olun.” dedi.

Bulancak İlçe Müftülüğü