06.03.2020

Müslüman Oldular

Tayland Vatandaşı Phonchanıt   ve oğlu Puttımate Lumla Müslüman Oldular

Tayland Vatandaşı ve Budizm dinine mensup olan Phonchanıt   ve oğlu Puttımate Lumla 06 MART 2020 Cuma günü  saat 09:00’da Müftülüğümüze gelerek; İlçemiz Müftüsü Cevat ERİŞTİ ile görüştü. Araştırarak ve isteyerek kendi arzusuyla Müslüman olmak istediklerini beyan ettiler. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra; Müftülüğümüzde  ihtida merasimi ile kelimeyi şehadet getirerek Müslüman oldular ve isimlerini Pelin ve Sinan olarak değiştirdiler.

İlçemiz Müftüsü ERİŞTİ İhtida merasiminde yaptığı konuşmasında “  Dinimiz en son ve en mükemmel  dindir. Hepimizin dinimizi en güzel  şekilde yaşamamız ve başkalarına da örnek olmamız gerekir. Dinimizin emirlerini yerine getirme ve yasaklarından sakınma hususunda  hassas olmamız gerekmektedir. Bu kardeşlerimizi kutluyorum. Ne kadar güzel Rabbim kendilerine hidayet nasip etti. Bundan sonraki hayatınızı Rabbimin rızası doğrultusunda geçirmenizi temenni ediyorum.” dedi.

İslamiyeti seçerek Müslümanlıkla şereflenen bu kardeşlerimizi kutluyor, hayatlarında mutluluklar diliyoruz.

Bulancak Müftülüğü