27.10.2020

2020 Yılı Mevlidi Nebi Haftası

Çocuk aileye Allah tarafından bahşedilmiş nimetlerin en sevimlisidir. Aile için olduğu kadar toplum için de her çocuk bir değerdir. Yüce Rabbimizin bizlere emaneti olan çocuklara sahip çıkmak, onların korunması ve sağlıklı bir şekilde yarınlara hazırlanması için çözüm üretmek hepimizin görevidir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz s.a.v. çocukları anlama, eğitme ve onları geleceğe hazırlama konusunda en güzel rehberimizdir. Bu yıl Başkanlığımız tarafından 2020 Yılı Mevlidi Nebi Haftasında “ Peygamberimiz ve Çocuk”  konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır. İlçe Müftülüğümüzce hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde;

1- Peygamberimizi daha iyi tanımak/anlamak, anlatmak, hayatımızı onunla anlamlandırmak ve onun sevgisini canlı tutmak.

2- Peygamberimizin çocuklara verdiği değeri,  onlara gösterdiği sevgi, şefkat ve merhameti bütün boyutları ile gündeme taşımak.

3- Çocuklarda Peygamber sevgisinin pekişmesine katkı sağlamak.

4-  Çocukların ve ebeveynlerinin günümüzde yaşadığı problemlere dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmak.

5- Çocuk eğitimi ve terbiyesi konusunda fert ve toplum hayatında duyarlılık ve bilinç oluşmasına katkı sağlamak.

6- Kur’an ve Peygamberimizin sünnetinden hareketle çocukların yetiştirilmesi ve eğitimine destek olmak konuları üzerinde durulacaktır.

Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Bundan dolayı çocuklarını ihmal eden toplumlar aynı zamanda geleceklerini de ihmal etmişlerdir.

Kandil Programı, Kovit 19 Koronavirus tedbirleri nedeni ile maske ve mesafe kuralları çerçevesinde Kılıç Camii’nde çekimi yapılan program, Kandil Akşamı saat 20;00’dan itibaren Besk FM, Çotanak TV, Giresun Haber kanallarından ve Müftülüğümüzün Facebook sayfasından izlenebilecektir.

Bu vesile ile milletimizin, gönül coğrafyamızın kandilini tebrik ediyorum. Kandilin barış ve huzur getirmesini Yüce Mevla’dan temenni eder,  emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Cevat ERİŞTİ (Bulancak Müftüsü)

2020 Yılı Mevlidi Nebi Haftası Sinevizyonu için aşağıdaki linkimizi tıklayabilirsiniz.

Bulancak Müftülüğü