13.07.2021

15 TEMMUZU UNUTMADIK. UNUTMAYACAĞIZ.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA,

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZ  PROĞRAMIDIR

13 Temmuz 2021Salı

1. İlçemiz Müftülüğünde görevli İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri ile birlikte Nuri Genç Hoca Merkez Yatılı Erkek ve Hira Nur Kız Kur’an Kursu öğrencileri ve cemaatimiz tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için hatim-i şerifler okunacak.
  2. Gençlerimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere milletimiz nezdinde 15 Temmuz’un ortak bilince dönüştürülmesi hedeflendiğinden 251 şehit için 251 fidan dikimi gerçekleştirilecektir

14 Temmuz 2021 Çarşamba

1. İlçemiz Müftülüğü hizmet binasına Türk Bayrağı asılacak.
  2. Saat 14.00’da Şehit Jandarma Çavuş Birol USLUBAŞ’ın Erdoğan köyündeki ailesinin ve kabrinin  ziyareti Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua.
  3. Saat 15.00’da Şehit Jandarma Onbaşı Enver ERDOĞAN’ın Kuşluhan köyündeki ailesinin ve kabrinin  ziyareti Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua.
  4. Yaz Kur’an Kurslarımızın tamamında  öğrenci ve velilerinin katılımıyla proğramlar tertip edilecektir.

15 Temmuz 2021 Perşembe

1. Cumhuriyet Meydanında açılan “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” saat 11:00’da ziyaret edilecek.
  2.  Saat 11.40’da Merkez Orta Cami’de İlçemiz Müftülüğünce 15 Temmuz ve tüm Şehitlerimiz için “Şehitlerimiz İçin Kur’an Okuyoruz” kampanyası çerçevesinde “Kur’an-ı Kerim  Ziyafeti” programı tertip edilip okunan Hatm-i Şeriflerin duası  yapılacak.
  3. 15 Temmuz Perşembe günü tüm tüm camilerimizde öğle namazı öncesi 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Yasini-i Şerif okunacaktır.
  4. Akşam Ezanı ile birlikte tüm minarelerin kandilleri yakılacaktır.
  5. 21:30’da Cumhuriyet Meydanında Sarayburnu Cami İmam Hatibi Metin AKTAŞ tarafından Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra İlçemiz Müftüsü Cevat ERİŞTİ tarafından dua yapılacaktır.

16 Temmuz 2021 Cuma

1. 00.13’de merkezi sistemden Muhammet KÜÇÜK, Kemal ARTUL ve Hasan GÜLAŞTI merkezi sitemden, sistem bulunmayan camilerimizde ise cami görevlileri tarafından Sala okunacaktır.
  2. Müftülüğümüz personelleri tarafından meydanda Demokrasi nöbeti tutulacaktır.
  3. Katılımcılar tarafından topluca Orta Camide Sabah Namazı kılınacaktır.

Bulancak Müftülüğü