09.08.2021

AĞUSTOS AYI PERSONEL TOPLANTISI YAPILDI

Müftülüğümüzce 09 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 10.00’da Müftülüğümüz toplantı salonunda personel toplantısı yapıldı.

Toplantıya Giresun Eski İl Müftüsü Necati AKKUŞ, İlçemiz Müftüsü Cevat ERİŞTİ, İlçemiz Vaizi İsmail BAYRAM, Müftülüğümüz Murakıbı Talip YAZAR, Müftülüğümüz Din Hizmetleri Uzmanı Yunus SÖNMEZ, Müftülüğümüz Şefi Mehmet KENGİL, Müftülüğümüz V.H.K.İ Memuru Aytekin ŞAHİN, İlçemizin merkez mahalle ve köylerinde görev yapmakta olan din görevlileri, Erkek ve Kız Kur’an Kursları yönetici ve öğreticileri katıldılar.

Toplantı İlçemiz Çolakoğlu Camii İmam-Hatibi İshak ÖZTAŞ’ ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından toplantının gündem maddelerine geçildi.

Toplantının gündem maddeleri:

1. Yaz Kur’an Kursları
  2. Aile Bildirimleri
  3. Kurum İdari Kurul Kararları
  4. Cami Denetim Formları

İlçe Müftümüz Cevat ERİŞTİ Din Hizmetlerinin daha etkin ve verimli olması hususunda Personeli aydınlatıcı ve bilgilendirici konuşma yaptı.  Personel ile bu konuda fikir alışverişinde bulunduktan sonra; Sözü Giresun.  Eski İl Müftüsü Necati AKKUŞ’ a tevdi etti.

Necati AKKUŞ’ “Kudüs Bilinci” konusunda personele genel bir konuşma yaptı.

Akkuş Konuşmasında “Bizim ifademizle Kudüs Kadim bir şehirdir. Kudüs üç dinin ortak şehridir. Çan, Ezan, Hazan seslerinin karıştığı bir yerdir. Bizim için Efendimizin Miracı ile gündeme gelmiştir. İlk Kıblemiz Mescidi Aksa’dır. Efendimiz iki şehre hedef koymuştur. Bunlardan biri Kudüs diğeri İstanbul’dur. İbrahim’i dinlerin tamamı Kudüs’ten bir şekilde geçmiştir. Kudüs 400 sene Ecdadımızın himayesinde kalmıştır. Kudüs Müslümanların elinde olduğu zamanlarda hep huzur içerisinde olmuştur. 1948 yılında İsrail devlet olup Kudüs İsraillin egemenliğine girince bu gün Kudüs’te kan gözyaşı zulüm vardır. Kudüs bu gün bizi bekliyor.” diyerek sözlerini tamamladı

Toplantı dilek ve temennilerin dinlenmesiyle  sona erdi.

.

Bulancak Müftülüğü