30.04.2024

GİRESUN ÇANAKÇI MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN ÖĞRENCİ, ÖĞRETİCİ VE VELİLERE TRABZON ŞEHİR GEZİSİ DÜZENLENDİ

Gİresun Çanakçı İlçe Müftülüğü tarafından, ilçede hizmet veren Hacı Nazım Öztürk Kur’an Kur’an Kursunda hafızlık yapan ortaokul-lise öğrencilerine, velileriyle birlikte Trabzon’un Maçka, Arsin ve Ortahisar ilçelerini kapsayan bir günlük gezi düzenlendi.

40 Kişinin katıldığı ÇEDES bünyesindeki düzenlenen gezi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.  Trabzon ilinin en önemli tarihi ve turistlik gezi alanlarından olan Maçka Sümela Manastırı,   Ayasofya Cami, Akvaryum ile Forum Alışveriş Merkezi’nin yanı sıra Arsin Yeşilyalı Hacı Hasan Efendi Kuran Kursu Külliyesi de ziyaret edildi.

Konu ile ilgili Çanakçı İlçe Müftüsü Yunus ÖZDAMAR yaptığı açıklamada, “Çok zor ve ulvi bir görevi üstlenen hafız öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak gerekir. Bu vesileyle belli aralıklarla şehir içi ve şehir dışını kapsayan geziler düzenlediklerini, bundan dolayı çok olumlu dönüşler aldıklarını, bu sefer velileri de dahil ederek böyle kapsamlı bir organizasyon yaptıklarını” ifade etti.