27.10.2022

İlçe Müftüsü Yunus ÖZDAMAR

Yunus ÖZDAMAR 1976 Yılında Samsun’da doğdu. 1991’de hafızlığı, 1997’de Samsun İHL, 2002’de 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.
2001 Yılında Ordu’nun Mesudiye ilçesinde imam hatip olarak göreve başladı.
2005 Yılında Trabzon Akçaabat Darıca İhtisas kursunu bitirdi.
2006 Yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Temel İslam Bilimler Tefsir Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı.
2005-2012 yılları arasında Samsun Bafra’da ve 2012-2014 yılları arası Eskisehir-Odunpazarı ilçelerinde vaiz olarak görev yaptı.
Üniversite yıllarından beri çeşitli dergilerde yazıları yayınlandı.
2014-2017 yılları arası DİB Diyanet Basılı Yayınlar Daire Başkanlığında Kitap editörü, Diyanet takvimi koordinatörü görevlerini yaptı. Ayrıca  “Hayat Rehberi Kuran” çalışmasının koordine sekreteryasında görev aldı. Bir çok kitabın hazırlanmasında  editörlük katkısında bulundu.
2017 yılında Erzincan Refahiye ilçesine müftü olarak atandı. Ardından  Amerika’nın New York eyaletinde bulunan Mevlana Camiinde din görevlisi olarak göreve başladı. Amerika’daki görevi esnasında özgün bazı çalışmaların yanı sıra İngilizce, “News From İslam” adlı gazeteyi öğrencileriyle birlikte hazırladı.
Temmuz 2022’de Amerika/ New York’taki beş yıllık Yurt Dışı Din görevlisi görevini tamamladı.
Yurt dışı görevinden sonra Erzincan Refahiye’deki görevinden ayrılıp 29 Ağustos 2022 tarihinde Giresun ili Çanakçı ilçe müftülüğü görevine başladı. Halen buradaki görevini  sürdürmektedir.
Evli ve üç çocuk sahibidir.
                                                            İlçe Müftüsü
                                                        Yunus ÖZDAMAR