22.11.2018

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri

Dereli İlçe Müftülüğümüz tarafından “Mevlid-i Nebi” haftasını idrak ettiğimiz şu günlerde Dereli Belediyesi Konferans Salonunda Çarşamba Müftülüğü ilçe vaizi Hayati AKYÜZ’ün katılımıyla bir konferans gerçekleştirildi. Konferans öncesinde açılış konuşması yapan Dereli İlçe Müftüsü Engin ÇİÇEK haftanın önemi ile Hz. Peygamber ve Gençlik konularına kısaca değindi.
     Müftülüğümüzün organize etmiş olduğu konferansa konuşmacı olarak katılan Vaiz Hayati AKYÜZ, Hz. Peygamber ve Gençlik temalı konuşmasında Hz. Peygamber’in gençliğe verdiği önem, gençlerle olan iletişimi, gençlere olan yaklaşımı konularına değinerek katılımcılara önemli bilgiler aktardı.
     Halka açık olarak gerçekleştirilen konferansa halkın yanında Dereli İlçe Kaymakamı Emre YEŞİLBAŞ, Dereli Belediye Başkan Vekili Yakup ÖZER, Jandarma Karakol Komutanı Osman Nuri YÖRÜK, Emniyet Müdür Vekili Yasin KÖNEÇ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel ÖZGAN, İlçe Müftüsü Engin ÇİÇEK,Daire Amirleri ve Okul Müdürleri, Dereli Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Şenol ÖZBEK,  ile birlikte İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Lise öğrencilerinden bir grup da katıldı.
     Konferans sonunda programa katılan öğrencilere Dereli İlçe Müftülüğü tarafından Hz. Peygamber ve Gençlik konulu kitap hediye edildi.