09.11.2022

Minik Öğrencilerin"Bed-i Besmele" heyecanı

Espiye’de Minik Öğrencilerin"Bed-i Besmele" heyecanı yaşadı. İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarında öğrenim gören öğrenciler için "Bed-i Besmele Etkinliği" düzenlendi.

Müftülüğe bağlı Mescidi Aksa caminde 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursunda öğrenim gören öğrenciler için Bismillah (Allah'ın adıyla) ile başlamak anlamında gelen Bed-i Besmele etkinliği düzenlendi.

Mescidi Aksa Camii'nde kurs öğreticisi Sümeyye Aydın tarafından düzenlenen etkinlikte, minik öğrenciler hep birlikte tekbirler ve salavatlar getirdiler.

Espiye ilçe Müftüsü Osman Gülbe, “Bed-i Besmele”nin ‘besmele ile başlamak’ anlamına geldiği, Osmanlı Devleti’nde ilk mektebe başlayacak çocuklar için düzenlenen törene verilen isim olduğunu söyledi.

Gülbe, eğitim öğretim hayatına başlayacak çocuklara karşı başta anne-baba ve öğretmenler olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumlulukları titizlikle yerine getirmesi gerektiğini söyleyerek minik çocuklara başarılar diledi.(FİKRET BIYIK)