15.04.2024

Ramazan Bayramı Sevinci

Espiye ilçesinde bayramlaşma programı düzenlendi.
Espiye Müftülüğünce Ramazan Bayramı dolayısıyla Merkez Camisi'nde bayramlaşma programı düzenlendi.
Espiye Müftümüz Osman Gülbe ,sabah namazının ardından Ramazan ayı önemiyle ilgili yaptığı vaazda, kardeşliğin, dostluğun, barışın, birlik ve beraberliğin en üst düzeye ulaştığı bayrama huzur ve sükûnet içerisinde ulaşmanın sevincini, coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Müftümüz Gülbe, "Son yıllarda, ülkemizin birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğu bu kritik dönemde, böyle özel ve güzel günler, milli birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ruhumuzu pekiştirecek, dirliğimize, birliğimize, vatanımıza,milletimize ve bayrağımıza daha sıkı sarılmamıza vesile olacaktır. Bu nedenle böyle mübarek ve toplumsal kaynaşmanın sağlandığı özel günleri küskünlükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakacak, sevgi ve hoşgörü anlayışına sığınacak bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz." dedi.
Bayram namazını kılan vatandaşlar, daha sonra şehitler ve İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de ölen Filistinliler için dua etti.
Bayramlaşma programına Espiye İlçe Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Erol Karadere, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Salih Yahya Koca, İlçe Emniyet Müdürü Yahya Arslan,Espiye Müftüsü Osman Gülbe ile vatandaşlar katıldı. İlçe protokolü vatandaşlarla sohbet ederek tek tek bayramlaştı.
Program sonunda Bayram namazına gelen vatandaşlara Espiye belediyesince sabah kahvaltısı ikram edildi. (FİKRET BIYIK)