24.04.2024

MİNİK ÖĞRENCİLERİN 23 NİSAN COŞKUSU

Espiye Müftülüğüne bağlı Mescidi Aksa 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladı.
Mescidi Aksa Kur’an kursu salonunda 23 Nisan kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Mescidi Aksa 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören miniklerin, alkışlar eşliğinde yaptıkları gösteriler ilgiyle izlendi.
Güne özel kıyafetlerle okula gelen minik öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan (Oynaya oynaya, tebessüm, hayat bayram olsa) şiirler okudular.
Geleneksel 23 Nisan yarışmaları olan Kaşıkla top taşıma, halat çekme ve çuval yarışı gösterileri sundular. Minik öğrencilerin yöresel kıyafetleriyle farklı bölgelere ait halk oyunları gösterisi beğeni aldı.
Programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Espiye ilçe Müftümüz Osman Gülbe, "Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı bir kez daha hatırlamak ve en iyi şekilde yetişmeleri için elimizden geleni yapmak bizim için büyük bir sorumluluktur. Çocukların mutlu, sağlıklı ve güvenli bir ortamda büyümesi için çalışmaya devam edeceğiz. Onların geleceği için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. “dedi.
Minik öğrencilerin gösterisine, Müftümüz Osman Gülbe, Şube Müdürü Ömer Çınar, Müftülük Vaizi Gülgün Hoşnut Göl, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri ile öğrenci velileri katıldı.
(FİKRET BIYIK)