30.03.2020

YAŞLILARIMIZA HİZMET EDELİM DUASINI ALALIM

Espiye ilçe Müftüsü Yavuz Koçak, Bu zorlu günlerde yapacağımız en hayırlı iş, yaşlılarımıza, kimsesizlere hizmet etmek, onların duasını almaktır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 81 ilde hizmet yürüten din görevlileri, İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Espiye İlçe Müftülüğü din görevlileri, Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alarak 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye başladılar.

İlçe Müftülüğü din görevlileri, bulunduğu görev mahallinde cemaati ile Watsap Vefa Destek Grubu oluşturarak, iletişim halinde oldukları, yaşlı ve kronik hastaların temel ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda vatandaşlara dini ve manevi rehberlik hizmeti de veriyor.

Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlileri virüse karşı risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, kronik rahatsızlığı olanlar ile evinde yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gayret gösteriyorlar.
Ayarıca, Koronavirüs salgınının bir an önce son bulması ve hastaların şifaya kavuşmaları için yatsı ezanından önce tüm camilerimizde salalar,yatsı ezanından sonra ise tüm camilerden dualar ediliyor. Vatandaşlar da minarelerden yükselen dualara, tekbir ve salati ümmiyelere evlerinin balkonlarından eşlik ederek, amin diyorlar.

Espiye ilçe Müftüsü Yavuz Koçak, Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan mahalle ve köydeki din görevlilerinin yaşlı, hasta ve engelliler için seferber olduklarını belirtti.

Başka illerden ilçemize gelen misafirlerin de 14 gün evlerinde kalmalarının önemli olduğunu belirten Müftü Koçak, "Corona virüs tedbirleri ile ilgili olarak 65 yaş üstü büyüklerimizin bünyesi daha hassas olduğu için evde kalmaları yönünde kararlar alınmaktadır. Bu demek değildir ki 65 yaş üstü hastalık taşıyor genç nüfus hastalık kapmaz, Bu süreçte bizlere düşen büyüklerimize daha hassas, daha saygılı, daha hürmetli davranarak onların Hayır dualarını almaktır.
Bu zorlu günlerde yapacağımız en hayırlı iş, yaşlılarımıza hizmet etmek, onların duasını almaktır." ifadelerini kullandı. (FİKRET BIYIK)