14.12.2020

GÜZELYURT KÖYÜ YENİ CAMİ İBADETE AÇILDI

Espiye ilçesinde 22 Ağustos 2020 de meydana gelene sel felaketinde selden zarar gören Güzelyurt Köyü Yeni cami yeniden ibadete açıldı.
Espiye ilçe Müftüsü Yavuz Koçak, 22 Ağustos’ta meydana gelen selin ardından Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) , Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Espiye Şubesi İle Güzelyurt köy halkı tarafından sel felaketinin yaşandığı Güzelyurt Köyü Yeni caminin iç bakım ve onarımının yapıldığını, halıların yenilendiğini, caminin yeniden ibadete açıldığını söyledi.
Müftü Koçak, selde zarar gören camimizi eski haline getirmek için köy halkı ile birlikte gayret ederek, caminin iç bakım onarımı, abdesthane, şadırvan düzenlemesinin yapıldığını, halılıların ise yeni alındığını, çevre düzenlemesinin ise devam ettiğini ifade etti.
Cuma namazı öncesi cemaate sohbet ederek, Cuma namazı kıldıran ve yağmur duası yapan İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, Güzelyurt Köyü yeni caminin yeniden ibadete açılmasında emeği geçen din görevlilerine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. (Fikret Bıyık)