13.03.2020

TEDBİR BİZDEN TAKDİR ALLAH’TANDIR

En hafifinden en ağırına kadar hastalık dünya imtihanlarındandır. Tarih boyunca pek çok hastalık Allah’ın yardımı ve insanların gayretli araştırmaları ile tedavi edilmiştir. Bugün dünyanın dört bir köşesine yayılan Koronavirüs’ün de inşallah şifası bulunacaktır. Peygamberimiz “Allah, indirdiği her hastalığın muhakkak şifasını da vermiştir,” buyurmuştur. Bizlere düşen ise hastalığa yakalanmamak için gerekli tedbirleri almaktır.

Bugünkü Cuma hutbesinde ise vatandaşlarımıza şu uyarılarda bulunuldu. Musafaha yapmak ve kucaklaşmaya bu geçiş dönemlerinde ara verilmesi, tespihatlarda ya şahsi tespihlerin kullanılması ya da parmakla sayılması, umreye giden vatandaşların 14 günlük kuluçka süreleri için dikkat etmeleri ve bu süre zarfında ziyaretçi kabul etmemeleri ayrıca yurtdışına çıkan vatandaşların yurda dönüşlerinde virüs bulaşmasına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği gibi hususlara dikkat çekildi.

İlçemizde Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilk olarak Merkez Yeni, Eski ve Yeşil Camilerimiz dezenfekte edilmiş olup, kısa bir süre içerisinde tüm camilerin ve Kur’an Kurslarının dezenfekte çalışmalarına devam edilecektir.