18.09.2020

Kemaliye Köyü Belen Cami Yeni Görünüşüne Kavuştu

Başta köy ve mahalle sakinleri olmak üzere hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla Kemaliye Köyü Belen Camimizde 10 Mart 2020 tarihinde başlayan geniş çaplı bakım ve onarım çalışması sona erdi.

Cami de iç dış çini ve nakışı, halıların yenilenmesi, ses sistemin yenilenmesi, dış cephe kaplaması, minare bakım ve onarımı gibi pek çok yenilikler yapıldı. Camimiz yeni görünümüyle güzel bir görünüme kavuştu.

Geniş çaplı tadilattan sonra bu Cuma günü İlçe Kaymakamı Sayın İdris Koç, Ören Belediye Başkanı Sayın Mustafa Eren, ilçe protokolü ile bazı davetlilerin katıldığı Cuma namazı sonrası kısa bir teşekkür programı düzenlendi.

İlçe Müftümüz Yılmaz Çelik davetlilere hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında vatandaşlarımıza teşekkür ettikten sonra Beytullahın bir şubesi olan camimizin yüce dinimizin evrensel mesajlarının insanlara ulaştığı, insanların birlik ve beraberlik içinde aynı duygu ve düşünce ile aynı kıbleye yöneldiği cennet duraklarından olan bu camimizin hayır sahipleri için manevi hayatımıza katkı sağlayan çok önemli bir sadaka i cariye merkezi olduğunu ifade etti.

Açılış programı Kemaliye Köyü Muhtarı Nurettin Civak tarafından İlçe Kaymakamı İdris Koç, İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik, hayır sever vatandaşlarımız İsmail Civak, Osman Topal, Hasan Kıt, Hamdi Arslan’a   plaketlerin takdimi ile sona erdi.