21.10.2022

Hz. Peygamber, Cami ve İrşad

Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlîd-i Nebi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçe Müftülüğü olarak haftanın faaliyetleri kapsamında, Din görevlileri ile kahvaltıda buluşularak tecrübe paylaşımında bulunuldu.

Programa İl Müftümüz Sayın Ramazan Topcan da katıldı. Aynı gün Merkez Yeni Cami'de sohbet etti. İlçe Müftümüz Yılmaz Çelik tarafından okullarımızda hem ziyaret yapıldı hem de çeşitli programlar icra edildi.

Tüm camilerimizde çeşitli etkinliklerle farkındalık çalışması yapıldı. Okunan hatimlerin duasına hep birlikte amin denildi. İlçemizde bulunan kız yurdu başta olmak üzere bayanlara özel programlar yapıldı.

Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam Hatip Orta Okulu başta olmak üzere, hafta tebriki için gelen misafirlerimizle buluşuldu.. Emekli din görevlilerimiz ziyaret edildi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

TRT Radyo da İlçe Müftümüz Yılmaz Çelik'in katıldığı programda, Cami ve din hizmetinde Hz. Peygamberin irşad dili konuşuldu.

Sözün özü tüm etkinliklerde Rahmet Peygamberini, onun irşat metodunu, değişen ve dönüşen dünyada cami hizmetlerinde olmamız gereken sohbetin ana temasıydı.

Yapılan tüm faaliyetlerin Allah ve Rasûlünü anlamaya vesile olmasını niyaz ederiz. Haftalarımız bereketli olsun.