Görele’de Üniversiteli Kız Öğrencilerle Manevi ve Kültürel Buluşmalar
Görele İlçe Müftülüğüne bağlı olarak yürütülen gençlik çalışmaları kapsamında, manevi danışman Yeter Kaya öncülüğünde üniversiteli kız öğrencilere yönelik anlamlı ve çok yönlü programlar gerçekleştirildi.
Programlar kapsamında ilk olarak Diyanet Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya gelinerek camide yatsı namazı cemaatle eda edildi. Namazın ardından Yasin-i Şerif okunarak manevi bir atmosfer oluşturuldu. Devamında Diyanet Gençlik Merkezi’ne geçilerek Geçerken ile Cim dergilerinin kritiği yapıldı. Grafik tasarım ve resim bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, dergilerde yer alan içerikler, görsel tasarımlar ve estetik unsurlar üzerine değerlendirmelerde bulunarak görüşlerini paylaştı. Gençlerin eleştirel bakış açıları ve sanatsal yorumları programa ayrı bir zenginlik kattı.
Etkinlikler kapsamında bir diğer program ise KYK kız öğrenci yurdu mescidinde gerçekleştirilen Cuma Buluşması oldu. Manevi danışman Yeter Kaya rehberliğinde düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim Atölyesi çerçevesinde dersler yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti, doğru okuma usulleri ve temel tecvid konularına dair uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi. Öğrencilerin sorularının cevaplandırıldığı derslerde aktif katılım sağlandı.
Üniversiteli kız öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programlar, manevi ve kültürel yönden verimli, huzurlu ve samimi bir ortamda tamamlanırken; bu tür buluşmaların düzenli olarak devam edeceği ifade edildi.