08.10.2018

MEVLİD-İ NEBİ GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI

Üniversite öğrencileri arasında Hz. Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlidi Nebi Haftasına ilişkin bir farkındalık oluşturmak ve Başkanlığımızın gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla 2018 yılı Mevlidi Nebi etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde “Mevlidi Nebi Haftası Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlenecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

1- “Mevlidi Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” 22 Aralık 2018 tarihinde saat 14:00’ da il merkezlerinde icra edilecektir.

2- Yarışmaya örgün veya açık öğretime devam eden 17-28 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri katılabilecektir.

Son başvuru tarihi 19 Kasım 2018 olarak belirlenmiştir. Başvurular mevlidinebi.diyanet.gov.tr ile yarisma.diyanet.gov.tr adreslerinden bireysel olarak internet yoluyla gerçekleştirilecektir. Yarışmaya ilişkin tüm duyurular ile yarışma giriş belgesi söz konusu internet sitesi üzerinden ilan edilecek, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

3- Yarışma ile gençlerin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade yarışma vesilesi ile onlarla iletişim kurma, Başkanlık çalışmaları ile tanıştırma hedeflenmektedir. Bundan dolayı yarışmanın her aşamasında gençlik koordinatörleri, KYK yurtlarında görevli manevi rehberler ile Başkanlık gençlik çalışmalarında görev alan diğer personel aktif olarak görev alacaklardır.

4- Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrenci Başkanlığımızca umre ödülü ile ödüllendirilecektir. Müftülükler imkânları nispetinde dereceye giren diğer öğrencileri ödüllendireceklerdir.

5- Yarışmacılar Başkanlığımız yayınlarından aşağıda bilgileri verilen üç eserden sorumlu olacaklardır:

a) Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı, Prof. Dr. İbrahim Sarıçam, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Sayfa Sayısı: 518

b) Sorularla İslam, Komisyon, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Sayfa Sayısı: 208

c) Hayatın Tekrarı Yok, Dr. Ülfet Görgülü, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Sayfa Sayısı: 411

6- Yarışmacılar http://yayinsatis.diyanet.gov.tr/ adresinden yahut Müftülük yayın satış bürolarından söz konusu kitaplara indirimli ulaşabileceklerdir.