12.03.2019

BİZ BİR AİLEYİZ, CUMA GECESİ AİLECE CAMİDEYİZ

Üç ayların içindeyiz.Recep, Şaban ve Ramazan ayları halkımız arasında üç aylar olarak bilinmektedir. Üç ayların ve bu aylar içinde bulunan Regaip, Miraç, Berat, ve Kadir Gecelerinin dini hayatımızda önemli yeri vardır.Bu mübarek aylar Müslümanların maneviyatı daha derinden yaşadığı, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, birlik ,beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duyygularının arttığı, ruhlarımızın güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere daha açık olduğu müstesna zaman dilimleridir.Cuma gecesi olarak bilinen Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gecelerin halkımız nazarında özel bir önemi vardır. Bu itibarla mübarek Üç Ayları özellikle Kandil ve Cuma gecelerin halkımızın gereği gibi değerlendirilebilmesini sağlamak amacıyla; " Biz Bir Aileyiz, Cuma Gecesi Ailece Camideyiz" temasıyla üç ayların ilk Cuma Gecesinden başlayarak Her Cuma gecesini daha iyi değerlendirmek maksadıyla bütün camilerde personelimizce akşam namazı ile yatsı namazı arasında Yasin-i Şerif, Sohbet, Tevbe-i İstiğfar, Dua şeklinde program icra edilecektir.