19.08.2021

"10 MUHARREM 1443 AŞURE GÜNÜ" DOLAYISIYLA PROGRAM DÜZENLENDİ

📌"10 MUHARREM 1443 AŞURE GÜNÜ" DOLAYISIYLA PROGRAM DÜZENLENDİ

Görele Belediyesi tarafından Aşure günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarımıza Aşure ikramı yapıldı.

İlçe Müftümüz İbrahim Görmüş hocamızın da katılımıyla gerçekleştirilen program Din Görevlisi hocamız Sinan Tokalak'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuranı Kerim tilaveti sonrasında Belediye Başkanımız Tolga Erener, Aşure Günü'nün paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu belirterek, "Muharrem ayına girdik. Allah ibadetlerimizi kabul eylesin. Muharrem ayı çok faziletli bir ay. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Rabbim birbirimize karşı olan sevgimizi ve saygımızı, üzerimize vermiş olduğu bolluğu arttırsın" diyerek müslüman aleminin muharrem ayını kutladı.

Programın sonunda İlçe Müftümüz İbrahim Görmüş hocamız "Son zamanlarımızda ülkemizde meydana gelen sel ve yangın felaketleri neticesinde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu belirterek Muharrem Ayının bu manada faziletleriyle bizleri birbirimize daha da yakınlaştırmasını, birlik ve beraberliğimizi artırmasını temenni ediyorum" diyerek kapanış duasıyla program tamamlandı.

Giresun-Görele Diyanet Gençlik Merkezi

Görele Müftülüğü