31.05.2018

ÖĞRENCİLERE "DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI"

Öğrencilere “Dini Bilgiler Yarışması”

Müftülüğümüzün, Milli Eğitim Müdürlüğü ile  işbirliği protokolü kapsamında öğrenciler arası Dini Bilgiler Yarışması yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın Yayınlarından Dinim İslam adlı kitap 05 Mart 2018 tarihinde öğrencilere dağıtıldı. 07 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 10:00 da dağıtılan bu kitaptan hazırlanan seksen soruyla öğrenciler yarıştı.

"Soruların tamamını Dinim İslam adlı eserden hazırladığını; yarışmada birinci olabilmek için en az 65, ikinci olabilmek için en az 55, üçüncü olabilmek için en az 45 sorunun doğru cevaplanması gerektiğini; bu şartlarda başarılı olanlardan birinciye 750 tl, ikinciye 500 tl, üçüncüye de 250 tl para ödülü verileceğini ifade eden Müftümüz Haydar BEKTAŞOĞLU yarışmanın yapıldığı saatte de bütün sınıfları dolaşarak öğrencilere başarılar diledi, gözetmenlik yapan öğretmenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

Yarışma sonucunda 69 doğru cevapla birinci, 67 doğru cevapla ikinci, 65 doğru cevapla üçüncü belirlendi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Güce Belediye Başkanı Aytekin GEÇGEL, Güce daire amirleri, öğrenciler ve öğrencilerin velilerinin de katıldığı bir programda verildi.

İlk ona giren öğrencilere ve daire amirlerine Kur'an- Kerim ve Dinim İslam kitabı hediye edildi.