11.10.2018

GÜCE MÜFTÜLÜĞÜNDEN AŞURE İKRAMI

GÜCE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN MUHARREM AYI DOLAYISIYLA AŞURE DAĞITILDI.

Müftülüğümüz ve Diyanet Vakfı Güce Şubemiz'in katkılarıyla hazırlanan aşure, müftülüğümüz personeli aracılığı ile okullara, karakoldaki askerlere, kurum amirlerine, Güce Merkez Camii önünde vatandaşlara ikram edildi.

İlçe Müftümüz Haydar Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada: “Ocaklarımızda kaynattığımız aşure kazanın içerisinde değişik tad ve özellikleri bulunan birçok nimet bulunmaktadır. Bu nimetlerin her biri aslında toplum içindeki bir bireye işaret eder. Bir olmamıza diri olmamıza katkı sağlayacak bütün sembolleri yeri ve zamanı geldiğinde toplumumuza arz ederek senlik benlik; şuçuluk buculuk kavgalarına son vermeyi hedeflemeliyiz. Aşure ikramıyla da farklılıklarımızla bir araya gelerek ne mükemmel bir tad elde edebileceğimizin mesajı verilmektedir. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Rabbim Muharrem ayını vatanımız, milletimiz ve tüm Alemi İslam için hayırlara vesile kılsın. Bu programımıza katkı sağlayan personelimze iştirak eden cemaatimize teşekkür ediyoruz” dedi.