19.11.2018

Mevlid Kandili Çoşkuyla İdrak Edildi

Güce’de Mevlid Kandili dolayısıyla âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber (s.a.v), O’na duyulan büyük bir hasret ve özlemle idrak edildi. Güce halkının yoğun ilgi gösterdiği kandil programında,  Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi.

Kandil programına konuşmacı olarak katılan Emekli Müftü Hikmet YAZICI: “2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla yoğunlukla ‘Hz. Peygamber ve Gençlik’ teması işlenecektir. Bu temayı da vesile bilerek özellikle gençleri, Hz. Peygamberin hayatıyla, sünneti seniyyesiyle buluşturmak Müslümanların imani ve insani sorumluluğudur” şeklinde konuştu.

Güce Yatılı Kur’an Erkek Kursu öğrencilerinin de Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve oluşturdukları ilahi korosunun seslendirdiği ilahilerin yer aldığı programda kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Haydar BEKTAŞOĞLU: “Gençler geleceğimizdir. İstikbalimiz onlara emanettir. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizi tıpkı Hz. Peygamber Efendimizin gençleri yetiştirdiği gibi idealist ve milli-manevi değerleriyle bezenmiş bir şekilde yetiştirmeliyiz. İşte o zaman Hz. Peygamberi anmış ve dolayısıyla anlamış oluruz.” dedi.

Mevlid Kandili vesilesiyle Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in sakalı şerifi yatsı namazından sonra Güce Merkez Camiinde Gücelilerin ziyaretine açıldı.

Ziyaret sonrası yapılan ikramlarla program sona erdi.