20.11.2018

MEVLİD-İ NEBİ HAFASINDA ÖĞRENCİLER ARASI SİYER-İ NEBİ BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Güce İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İmam-Hatip Ortaokulu ve İmam-Hatip Lisesi Öğrencileri arası Siyer-i Nebi (Hz. Muhammed’in Hayatı) konulu bilgi yarışması düzenlendi.

20 Kasım 2018 Salı günü saat 11:00’da, İlçe Müftümüz Haydar BEKTAŞOĞLU’nun hazırladığı elli soru, müftülük personelinin organizasyonu ile sınıflarında hazır bulunan öğrencilere kitapçık halinde dağıtıldı. Yetmiş dakikalık bir zaman diliminde yarışmaya tabi tutulan öğrenciler heyecanla soruları cevaplandırdılar.

Yarışma esnasında okul müdürüyle bütün sınıfları dolaşan İlçe Müftümüz Haydar BEKTAŞOĞLU, öğrencilere “Bizler böyle güzel zamanları vesile bilerek, gençleri hayatın merkezine koyan Peygamber Efendimizi sizlere daha fazla tanıtmayı hedefledik. Çünkü O’nu tanıdığımız, anladığımız ve O’nun gibi yaşamaya gayret ettiğimiz kadar başarılı olabiliriz, hedefimize ulaşabiliriz.” dedi.

Bir şartname ile kuralları belirlenen yarışma neticesinde elli sorudan kır dokuz soruyu doğru cevaplayan iki öğrenci birinciliği; kırk sekiz soruyu doğru cevaplayan dört öğrenci ikinciliği; kırk yedi soruyu doğru cevaplayan üç öğrenci üçüncülüğü paylaştılar. Birincilere üçyüzerlira, ikincilere ikiyüzerlira, üçüncülere yüzerlira, dört-onunculara da ellişer lira para ödülü verildi.

Ödüller, İlçe Kaymakamımız Sayın Hüseyin AYDIN’ın ve daire amirlerinin de katıldığı bir törenle sahiplerine verildi.