21.11.2018

Güce Müftülüğü Personelinin Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri

Müftülüğümüz personeli her ay toplantı öncesi mutad olarak yapılan sabah namazı buluşmasını Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle Güce Müftülüğü Erkek Yatılı Kuran Kursu öğrencileriyle Güce Müftülüğü Tatbikat Camiinde gerçekleştirdi. Öğrencilerle birlikte sabah namazı eda edildikten sonra birlikte kahvaltı yapıldı ve Güce merkez camiine geçilerek Peygamber Efendimiz başta olmak üzere geçmişlerimizin ruhlarına ithafen hatmi şerif  okundu.

Okunan hatmi şerifin duasını Emekli Müftü Mehmet BAL’ın yapmasının ardından, emekli müftülerden İskender BAL’da haftanın anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. BAL konuşmasında ‘Nerede olursanız olun, Allah’a hakkıyla saygı duyun. Bir kötülük yaptığını zaman ardından hemen bir iyilik yapın ki Allah o kötülüğü silsin’ hadisi şerifini okuyarak gençlerin özellikle bu anlayışla bir yaşam sürdürmelerini sağlamak için onları Peygamberin ahlakıyla ahlaklandırmak gerektiğini ifade etti.

Hatim programının ardından bütün personelle ve öğrencilerle birlikte yemek yenildi ve müftülük konferans salonunda İlçe Kaymakamımız Sayın Hüseyin AYDIN’ın da katılımıyla günün anlamına binaen sohbet gerçekleştirildi.