02.01.2019

GÜCE’Lİ MİNİKLER DE “YEMEN’E SESSİZ KALMA” ÇAĞRISINA SES VERDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Yemen’e Sessiz Kalma!” kampanyasına, Güce Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an Kursunda eğitim gören minikler de destek verdi. Harçlıklardan biriktirilen paralar Yemen’e gönderildi.

"Yemen’e Sessiz Kalma" yardım kampanyası tüm hızıyla devam ederken ‘çocuklar aç kalmasın’ diye, minik öğrenciler kumbaralarında biriktirdikleri 698,21 tl’yi, Yemen'deki kardeşlerine ulaştırmak üzere Güce Müftüsü Haydar BEKTAŞOĞLU'na teslim etti.

Müftü BEKTAŞOĞLU, duyarlı davranışlarından dolayı öğrencilere, ailelerine ve kurs öğretmelerine teşekkür etti.

Öğrencilerin yardımlaşma adına yaptıkları bu davranışın önemli olduğunu ifade eden BEKTAŞOĞLU, şunları söyledi:Öğretmenlerinin teşvikiyle bu minik yavruların Yemen’deki drama duyarlı olması, manen çok büyük ve değerlidir. Kurslarımızdaki minik öğrencilerimiz, harçlıklarını Yemen için kendi yaptıkları kumbaralarla atıp Yemene gönderilmek üzere bizlere teslim edebiliyorsa bu aziz millet ilelebet payidar olacak demektir. Biz de bu parayı yerine ulaşması için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca açılan yardım hesabına yatıracağız. Yemen'deki kardeşlerine yönelik örnek davranışından dolayı anlam ve mana dolu davranışları nedeniyle kendileri küçük ama yürekleri kocaman olan yavrularımızın başta ailelerini, onları yönlendiren Kur'an kursu öğretmenlerini ve kendilerini gönülden tebrik ediyoruz.”