11.03.2019

Müftülüğümüzden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı

Güce  İlçe  Müftülüğü  tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir program düzenledi.

8 Mart Cuma günü Müftülük Konferans  Salonu'nda saat 10:00 da düzenlenen programa; Bayan Kur’an Kursu Öğreticileri ile iki yüz civarında bayan vatandaşımız katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Bayan Kur’an Kursu Öğreticisi Zeynep KARAMAN “ Dünya geçici bir nimettir Dünyanın en değerli nimeti ise saliha kadındır” hadisi şerifini okuyarak konuşmasına başlayan KARAMAN  Hz. Peygamberin veda haccında 124 bin hacı adayına yaptığı veda hutbesindeki” Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allah’tan korkunuz! Sizin kadınlar üzerinde hakkınız vardır Kadınlarınızında sizin üzerinizde hakları vardır” sözlerini hatırlatarak  islamda kadın ve erkeğin birbirlerine karşı sorumlu olduklarını ifade etti. KARAMAN “ toplumun  temel taşını oluşturan kadınların gelecek nesillerin yetişmesinde önemli rolü olduğunu aile ve toplum arasında ki en önemli köprünün kadın olduğunu belirtti”.

Program şiir ve ilahilerin okunmasından sonra  dua yapılıp hediyelerin dağıtımıyla sona erdi.