08.04.2019

LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASI ŞİİR YARIŞMASI YAPILDI

Güce Müftülüğü tarafından Lise Öğrencileri arası ezbere şiir okuma yarışması yapıldı

Ezbere Şiir Okuma Yarışmasına katılan öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’unÇanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere en  güzel okuyabilmek için mücadele ettiler.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle “Milletin Sesi Mehmet Akif” teması ile Güce Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirelen yarışmaya Güce Çok programlı Anadolu Lisesi ve Güce Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan toplam altı öğrenci katıldı.

Yarışmaya İlçe Kaymakamı Hüseyin AYDIN ve bazı kurum amirleri ile müftülük personelleri ve bir grup öğrenci izleyici olarak katıldılar

İlçe Müftüsü Haydar BEKTAŞOĞLU’nun başkanlığını yaptığı yarışma komisyonunun değerlendirmesi sonucunda: Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Sıla KUFACI 1., Hilal Naz TURHAN 2. , Necmiye KÜTÜK 3. oldu.

Dereceye giren öğrencilerden 1.ye çeyrek altın, 2.ye iki yüz lira, 3.ye 150 lira ödül verildi. Ayrıca yarışmaya katılan diğer öğrencilere de ellişer lira ödül verildi.

Yarışmada ilçe birincisi olan Sıla KUFACI İl Müftülüğü tarafından düzenlenen  ve on beş ilçenin katıldığı il birinciliği yarışmasında Güce'yi temsil etti.