09.04.2020

Din Görevlilerimiz ve TDV görevlilerimiz Sosyal Vefa Grubu Çalışmalarına Aktif Olarak Katılıyorlar.

Kovit 19 salgının yayılmasını önlemek amacıyla yapılan  mücadele kapsamında  ikametlerinden çıkmamaları istenen 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan ihtayaçlarını karşılayacak kimsesi olmayanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla İçişleri Bakanlığınca Türkiye genelinde oluşturulan  “ Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında Müftülük personellerimiz diğer kurum personelleriyle beraber vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubuna İlçemizde de Güce Kaymakamlığı koordinesinde yapılan çalışmalara Güce  İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Güce şubesi personelleride destek vermektedirler.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Diyanet camiasına yapmış olduğu “Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olalım.Şimdi yaşlılarımız ve kronik hastalarımız için iyilik seferberliği vaktidir Kur’anın öğrettiği ahlakı peygamberimizin gösterdiği duyarlılığı bir din görevlisi hocamızda olması gereken hassasiyeti her zamankinden daha çok yaşamanın ve yaşatmanın vaktidir.Bunun için yanımızda yakınımızda ve şehrimizdeki bütün kardeşlerimizi gözetelim özellikle yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarına yardımcı olalım" talimatı üzerine  "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında gerekli güvenlik tedbirlerini de alarak vatandaşlarımızın  evlerine hizmet götürmeye devam etmektedirler .

Grupta yer alan din görevlilerimiz diğer kurumlarımızın da personelleriyle beraber gerek, Vefa Sosyal Destek İletişim grubunda, gerekse iletişim gurubuna iletilen ihtiyaçların ve sosyal destek ödemelerinin yerlerine ulaştırılmasında gayretle çalışmaktadırlar.