29.05.2020

74 Gün Sonra İlk Cuma Namazı, Camilerimiz Cemaatiyle Buluştu.

74 Gün Sonra İlk Cuma Namazını  kıldık,

Koronavirüs (Covid 19)un yayılımını önlemek amacıyla 74 gündür cemaatle ibadete kapalı olan camilerimiz 29 Mayıs 2020 günü, bu gün kılınan Cuma namazıyla birlikte tekrar cemaatle ibadete açıldı.Vtandaşlarımız sosyal mesafe kuralına uyarak ve maske takarak kıldıkları Cuma  namazında kendi evlerinden getirdikleri özel seccadelerini kullandılar.

Pandemi tedbirleri kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren cemaatle  ibadete kapalı olan camiler bugün Cuma namazıyla birlikte ibadete yeniden açıldı. İlçemiz merkezinde Cuma namazı pazaryeri,  Müftülük bahçesi ile kapalı spor salonu avlusunda kılındı. Pazar yerinde Cuma namazını ilçe Müftüsü Haydar BEKTAŞOĞLU kıldırdı. Müftü Bektaşoğlu okuduğu hutbede Bu gün burada Cuma namazının sadece farzını kılacağız, farzın ardından sosyal mesafe kurallarına uyarak ve musafaha yapmadan ayrılacağız ve Cumanın sünnetini evlerimizde kılacağız”.dedi.

Tedbirler kapsamında 29 Mayıs 2020 tarihinden itibaren camilerimizde sadece öğle ve ikindi namazları cemaatle kılınacak olup diğer vakitlerde cemaat oluşturulmayacaktır. Cemaatimizin namaza gelirken maskeli olmaları ve abdestlerini evlerinde alarak sosyal mesafe kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir.
Camilerimizin cemaatle ibadete açılmasından dolayı Türkiye Diyanet Vakfı Güce Şubesi tarafından da şükür kurbanı kesilerek eti ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıldı.