29.11.2022

Şehit İsmail Ünal Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit İsmail Ünal son yolculuğuna binlerce vatandaşın katıldığı törende dualarla uğurladı:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde hain terör örgütü mensupları tarafından 25 Kasım günü açılan taciz ateşi sonucu Şehadet şerbetini içen Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal (21), son yolculuğuna binlerce vatandaş tarafından uğurlandı.

Şehit İsmail Ünal’ın cenazesi 28.11.2022 tarihinde askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı’na oradan karayolu ile Güce ilçe merkezine getirildi. Şehit Er İsmail Ünal için Güce Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde tören düzenlendi. Cenaze törenine şehit ailesinin yanı sıra, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan SUVER, Milletvekilleri, Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Alay Komutanı Binbaşı Özgür Özer, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Giresun Müftüsü Ramazan Topcan, askeri erkan, daire amirleri ile binlerce vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan “Kardeşlerim gün birlik günüdür, gün kenetlenme ve kardeşlik günüdür, aramıza ayrılık sokmak isteyenlere, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim”dedi.

İkindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ve yapılan duanın ardından Şehit İsmail Ünal Espiye İlçesi Çam Mahallesinde toprağa verildi. Şehidimize Allah’tan Rahmet kederli ailesine ve sevenlerine sabrı cemiller niyaz ediyoruz.