20.11.2023

Liseler Arası Na't-ı Şerif Ortaokullar arası Veda Hutbesi Okuma Yarışması

LİSELER İÇİN NA’T-I ŞERİF YARIŞMASININ ŞARTLARI VE ÖDÜLLERİ

Şartlar:

1-Lise öğrencilerinin seçimi İlçe Müftülük salonunda yapılacaktır.

2-İlçe genelinde ilk üçe girenler müftülüğümüzce ödüllendirilecektir.

3-Kostüm, müzikal ve tiyatral olarak natı şerif seslendirilecektir.

4-İlçe finali 12Aralık Salı günü İlçe Müftülüğü salonunda saat 10:00’da yapılacaktır.

5-Natı Şerifler Güce İlçe Müftülüğü resmi sitesinden alınacaktır. (Hariçten Nat-ı Şerifler kabul edilmeyecektir)

6-Her bir öğrencinin sahnede kalma süresi, azami on dakikadır.

7-Nat-ı Şeriflerin on dakikayı geçmeyecek şekilde ayarlanması öğrenci ve öğretmenler

tarafından sağlanacaktır.

8-Nat-ı Şeriflerde Öğretmenlerin riyasetinde kısaltma yapılabilecektir.

9. Okunan şiire ilavede bulunma, tekrarlama veya yanlış okuma, yanlış teleffuz puan kaybına neden olacaktır.

10. Yarışmacı öğrenci; sade, aşırıya kaçmayan, öğrenciye yakışır, okuduğu şiire özgü serbest kıyafet giyebilir. Kıyafet için herhangi bir değerlendirme söz konusu değildir.

11. Yarışmacı öğrenci, yarışma için belirlenen şiirler arasından , istediği şiiri ezbere yada yüzüne okuyabilecek olup yarışma başlamadan önce şiirin yazılı metnini seçici kurula verecektir.

Yarışmacılar isterlerse fon müziklerini kendileri yanlarında getireceklerdir. (Flaş Bellek)

12. Final yarışmalarında ilk üçe giren öğrenciler Güce Müftülüğünce ödüllendirilecektir

Değerlendirme Kriterleri

Puan Değeri

Şiire hâkimiyet (Özgünlük, şiirin ruhuna uygunluk) 25 puan

Beden dili (Jest ve mimikler, fon müziğine uyum) 20 puan

Vurgu, tonlama ve Türkçeyi doğru kullanma 25 puan

Diksiyon (Telaffuz) 20 puan

Sahneye Hâkimiyet 10 puan

Toplam: 100 puan

Ödüller :

Birincilere 1500TL ve Hediye Kitap

İkincilere 1200TL ve Hediye Kitap

Üçüncülere 1000TL Hediye Kitap

GÜCE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

ORTA OKULLAR İÇİN VEDA HUTBESİ YARIŞMASININ ŞARTLARI VE ÖDÜLLERİ

Şartlar :

1- Güce’ deki dört Orta Okul Müdürlüğü kendi birincilerini oluşturacakları komisyon tarafından seçerek 08Aralık Cuma mesai bitimine kadar İlçe Müftülüğüne bildirecektir.

2-İlçe finali 12 Aralık Salı günü İlçe Müftülüğü salonunda saat 11:00’de yapılacaktır.

3-İlçe genelinde yapılacak final yarışmasında ilk üçe girenler müftülüğümüzce ödüllendirilecektir.

4- Veda Hutbesi Güce İlçe Müftülüğü resmi sitesinden alınacaktır. (Hariçten Veda Hutbesi kabul edilmeyecektir)

5-Veda Hutbesinde kısaltma yapılmayacaktır.

6- Yarışmacı öğrenci, veda hutbesini ezbere yada yüzüne okuyabilecektir.

DEĞERLENDİRME

Her bir jüri üyesi öğrenciyi 100 puan üzerinden değerlendirecek, her jürinin puanı ayrı ayrı toplanarak ortak puan belirlenecek en fazla puan 100x5=500 olacaktır. (05 jüri üyesine göre)

Değerlendirme Kriterleri

Puan Değeri