27.04.2022

PİRAZİZ MÜFTÜLÜĞÜ KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI ÇOŞKU İLE İDRAK EDİLDİ

Piraziz İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak düzenlemiş olduğumuz

“Kadir Gecesi Özel” programı Merkez Eren Mahallesi Camii Avlusu’nda İlçe Kaymakamımız Sayın Furkan Başar’ın teşrifleri ile çoşku ile gerçekleştirildi.

İlçe Müftümüz Sayın Haydar Bektaşoğlu önderliğinde, Eren Mahallesi Camii İmam-Hatibi Piraziz İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü manevi rehberi Emin Aydın’ın organize ettiği geceye halkımız yoğun ilgi gösterdi.

İlçe Müftülüğü Din Görevlisi hocalarımız Emin Aydın, Nurullah Uzun ve Gülyalı Merkez Camii İmam-Hatipleri Hayri Yüksel ve Aydın Kale’nin yüreklere dokunan Kuranı Kerim tilavetleri ve ilahilerle gecemizi ihya ettik.

Programın devamında Ramazan Ayı boyunca Teravih Namazlarını camimizde kaçırmadan kılan gençlerimiz Piraziz İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğümüzce İlçe Kaymamımız Sayın Furkan Başar’ın takdimleri ile ödüllendirildi.

Programız ilçe Müftümüz Sayın Haydar Bektaşoğlu'nun "Bizleri Kadir gecesine, böyle kıymetli bereketli, izzetli bir geceye ulaştıran Allah'a hamdolsun. Sizlerin, aziz milletimizin, mümin kardeşlerimizin, İslam aleminin kadir gecesi mübarek olsun. Bu gece Kur'anla, Kur'anın getirdiği adaletle, merhametle, hikmet ve selametle kıymet bulma gecesi. Bu gece yapılan güzel işlerin ve salih amellerin seksen dört yıl boyunca yapılmış gibi kabul edileceği bir gecedir. Bu gece Cebrail (a. s)'ın ve ve diğer meleklerin yanımızda olup dualarınıza iştirak edecekleri gecedir. Bu gece gafletle, günahla kirlenen yılların affı için bizlere verilen bir fırsat gecesidir. Her geçeni Hızır her geceyi Kadir bilerek yaşamak; Kur'anı anlayıp yaşayarak bir ömür geçirmeniz temennisiyle hepinizi Allah'a emanet ediyorum" şeklindeki konuşmalarının ardından yaptığı dua ile mübarek sakalı şerif ziyareti ile sonlandı.

Piraziz İlçe Müftülüğü