16.03.2016

Seyfettin YAZICI

Görev Süresi: 1976 – 1978
1939 yılında Trabzon Sürmene'de doğdu. İlkokulu Sürmene'de 1949 tarihine bitirdikten sonra, tanınmış alimlerden Kur'an-ı Kerim, Arapça, Farsça ve İslami ilimleri tahsil ederek icazet aldı. 1958 yılında Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığında yapılan vaizlik sınavını kazandı. Vatani görevini (1959-1961) yaptıktan sonra 1961 yılında Karabük Müftülük memurluğuna, 1962 yılında Karabük vaizliğine atandı. Bu görevde iken dışarıdan sınavlara girerek ortaokul ve liseden mezun oldu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 1970 yılında bitirdi. 1971 yılında Hatay İskenderun ilçe müftülüğüne atandı. Bundan sonra sırasıyla Aydın, Giresun, Samsun, Balıkesir ve Kayseri il müftülükleri görevlerinde bulundu. Kayseri Müftüsü iken 1989 yılında Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atandı. Dört yıl bu görevi yürüttükten sonra 1992 yılında Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine seçildi. Bu görevde iken 1998 yılında T.C. Kopenhag Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğine atandı. Buradaki görevini tamamladıktan sonra 2002 yılında Türkiye'ye döndü ve aynı yıl emekliye ayrıldı. Seyfettin Yazıcı, görevde iken ilmi çalışmalara da devam etti ve bir çok eser kaleme aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yayınlanmış eserlerinin yanı sıra Diyanet Dergisi'nde de bir çok makale, araştırma ve inceleme yazıları yayınlandı.
Evli ve üç çocuk babası olan Yazıcı, Arapça, Farsça ve Almanca bilmektedir.