23.10.2024

Vekil Cami Görevlisi Sınav İlanı

İlimiz ve İlçe müftülüklerimize bağlı camilerde İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken, askerlik, kanuni izin, 3 ay ve daha uzun süreli sağlık raporlu, yurt dışı görevlendirme, geçici görevlendirme, görevden uzaklaştırma vb. sebeplerle görevinden ayrılan cami görevlilerinin yerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 86. Maddesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince açıktan Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak.
  3. 2024 Yılı KPSS (DHBT) sınavından en az 55 ve üzeri puan almış olmak.
  4. Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi veya dini yüksek öğrenim mezunu olmak,
  5. Vekil Müezzin-Kayyımlık için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu veya Lise mezunu olmak. (Lise mezunu olanlar için hafızlık şartı vardır.)
  6. İmam-Hatiplik veya Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
  7. Müracaatlar İl Müftülüğüne yapılacak olup müracaat sırasında 2024 KPSS/DHBT sonuç çıktısı, Kimlik ve öğrenim belgeleri varsa hafızlık belgesi başvuru dilekçesine eklenecektir. Başvuru dilekçesi (Form Dilekçe) İl Müftülüğünün Web sitesinden temin edilecektir.
  8. Müracaatlar bizzat gelerek veya posta yoluyla kendileri tarafından yapılacak olup süresi içinde yapılmayan müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
  9. İsteklilerin 07/11/2024 tarihi mesai bitimine kadar İl Müftülüğüne başvurmaları gerekmektedir. Sınav tarihi başvuruların bitiminden sonra 11/11/2024 tarihinde İl Müftülüğü Web sitesinden duyurulacaktır. Sınava katılacakların ilan edilen tarihte saat 08:00’da İl Müftülüğü sınav salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.
  10. Sınav başarı puanı 70 ve üzeri olup, başarılı olanlar en yüksek puandan aşağıya doğru sıralanarak liste halinde İl Müftülüğü Web sitesinden duyurulacaktır. Görevlendirmeler ise mülakat puanı en yüksek olandan başlayarak sıralamaya riayet ederek yapılacak, puanların eşit olması halinde DHBT puanı yüksek olandan başlayarak yapılacaktır. Önce en özellik arz eden camilere sınavda başarılı olanlar içinden tercihen atama yapılabilecektir. Sırası geldiği halde göreve çağrıldığı halde gelmeyenler bu haklarından feragat etmiş sayılacak ve bir sonraki kişi çağrılacaktır.
  11. Göreve çağrılan kişilerin görevlendirme işlemleri Arşiv Araştırması sonucuna göre yapılacak olup, Arşiv Araştırması sonucu olumsuz olanlara görev verilmeyecektir.
  12. Sınav geçerlilik süresi yeni bir sınav yapılıncaya kadar devam edecek ve yapılan yeni bir sınavla geçerliliği sona erecektir.
  13. Adaylar bu sınav duyurusunda belirtilen şartları kabul etmiş sayılacaklar, belirtilen şartlara uygun olmayan ve gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılmış olsa dahi görevine son verilecektir.

İlgililere duyurulur.

Selçuk KILIÇBAY