T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Giresun Müftülüğü

30.10.2026

İl Müftüsü Okuş: Müminler birbirini Allah rızası için sevmeli

Giresun İl Müftüsü Hüseyin Okuş, müminler arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarının herhangi bir menfaat beklentisine değil, Allah rızasına dayanması gerektiğine dikkati çekti.

Giresun’un farklı camilerinde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmaları, birlik ve beraberliği pekiştirmeye devam ediyor.

Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sabah namazının cemaatle eda edilmesinin ardından din görevlileri tarafından zikir ve tesbihat yapıldı.

Programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Hüseyin Okuş, müminler arasındaki sevgi, kardeşlik ve dayanışmanın önemine değindi.

Hz. Peygamber’in (sas) müminlerin birbirlerine bağlılığını anlatan hadislerinden örnekler paylaşan İl Müftüsü Okuş, özellikle karşılık beklemeden, yalnızca Allah rızası için sevmenin önemini vurguladı.

İl Müftüsü Okuş, insanların birbirlerini güzel ahlak, dürüstlük, iyilik ve topluma faydalı olma gibi vasıfları dolayısıyla sevmelerinin, Allah rızasına dayalı kardeşlik anlayışının bir yansıması olduğunu belirterek, karşılık beklemeden iyilik yapmanın önemine dikkat çekti.

Programın sonunda vatandaşlara ikramda bulunuldu.