07.03.2016

Yusuf GENÇ

İl Müftü Yardımcısı

1970 yılında Giresun İli Piraziz İlçesi Tepeköy’ünde doğdu. İlk Okulu burada bitirdikten sonra bir süre Bulancak Ku’ran kursunda okudu. 1991 yılında Bulancak İmam-Hatip Lisesini bitirdi. 1992 yılında Giresun İli Alucra İlçesi Çalgan Köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1994 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Aynı zamanda Samsun ili Karaoyumca köyünde ve Samsun ili merkez Suer mescidinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. 1999 yılında ilahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2000 yılında bedelli olarak askerliğini yaptı. Askerlik dönüşü samsun İli Tekkeköy İlçesi merkez Zeynel Abidin Camii İmam-Hatibi olarak atandı. 2000 yılında İstanbul Haseki eğitim merkezinde okumaya başladı. Eğitim merkezini bitirdikten sonra İstanbul Zeytinburnu’nda ve daha sonrada Hatay ili Erzin İlçesinde Vaizlik yaptı. 2005 yılında Ordu cezaevi vaizliğine, 2006 yılında Sivas İli Gemerek İlçe Müftülüğü görevine atandı. 2012 yılında Ordu İl Müftü Yardımcısı olarak atanan Yusuf GENÇ’in Diyanet dergilerinde yayınlanmış makaleleri ve hikâyeleri vardır. Evli ve üç çocuk babası olan Yusuf GENÇ Arapça, Gürcüce ve İngilizce bilmektedir. 05.08.2016 tarihinde Giresun İl Müftü Yardımcılığı görevine atanan Yusuf GENÇ halen bu görevini sürdürmektedir.