08.12.2018

Yemen’de insanlık ölmesin

İl Müftüsü Muhittin Oral, ‘Yemen’e Sessiz Kalma’ yardım kampanyasına destek veren 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerine teşekkür etti.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Yemen’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayarak yardımlaşma kumbarası hazırlayan minik öğrencileri makamında kabul etti.

Mazlum ve mağdurlara yardım eli uzatmanın insani bir görev olduğunu belirten İl Müftüsü Oral, “Kadirşinas milletimiz dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan insanların acılarına her zaman ortak olmuştur. Yemenliler, dozu her geçen gün biraz daha artan şiddet ve yoksullukla mücadele etmektedir. Yardımsever Giresun halkını Yemen’e yardım yapmaya davet ediyoruz’’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı 4 yıldır süren savaş nedeniyle dünyanın en büyük açlık krizlerinden biri ile karşı karşıya kalan Yemen’e yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya destek veren Gülçocuk 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an Kursu öğreticisi Nuran Önal ile birlikte topladıkları yaklaşık 500 TL’yi Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi temsilcisi Haydar Köse’ye teslim ettiler. Öğrencilerin ziyaret programına İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, İl Vaizi Akif Yazar ve Eğitim Uzmanı Halil Yavaş katıldı.

Yemen’e yardım yapmak isteyen vatandaşlar ‘bagis.tdv.org’ internet adresinden online bağış yapabilecekler. Ayrıca ‘YEMEN’ yazıp 5601’e kısa mesaj göndererek 10 lira bağış gerçekleştirilebiliyor.

Giresun Müftülüğü

Yokluk, acı, hastalık... Yemen Yardım Bekliyor! #YemeneSessizKalma

Çocuklar, uyurken, sessiz olunur, ölürken değil! #YemeneSessizKalma